La Facultat de Dret acomiada el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria amb la dona com a protagonista

  • Fundació General UV
  • 18 de febrer de 2021
 
Imatge gràfica del Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Dret 2021.
Imatge gràfica del Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Dret 2021.

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Dret, organitzat per UVocupació juntament amb la mateixa Facultat, va finalitzar el passat 16 de febrer la seua primera jornada amb la participació de més de 500 persones en les diferents activitats programades com ara videoconferències, orientació i visites virtuals als estands de les empreses, les quals va protagonitzar l'anàlisi del paper de la dona en l'àmbit jurídic. D'altra banda, dimecres 17, el Fòrum celebrà la XII Jornada d'Eixides Professionals amb la qual va cloure l'edició de 2021, la primera en format online.

El III Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Dret de la Universitat de València es va desenvolupar en conjunt amb les XII Jornades d'Eixides Professionals els dies 16 i 17 de febrer, a través d'una landing page específica que permet la modalitat virtual. Amb dues jornades satisfetes d'activitats des del matí fins a la vesprada, la completa programació va estar adreçada a les titulacions de Dret, Criminologia i Ciències Polítiques i de l'Administració Pública. En aquesta edició, el focus es va posar en el paper de la dona en el Dret.

Com els anteriors Fòrums d'Ocupació i Emprenedoria, aquest esdeveniment va estar organitzat pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, a través d'UVocupació i la Facultat de Dret. Així mateix, i en línia amb el protocol desenvolupat per la UV enfront de la crisi sanitària, la trobada entre organitzacions del sector i l'estudiantat va ser totalment en línia. En aquest sentit, aquest format va fer front a la limitació de l'espai físic ocorreguda anteriorment, per la qual cosa va créixer la xifra d'entitats concurrents. 

L'esdeveniment va oferir-ne informació sobre nombroses professions en les quals els juristes, politòlegs i criminòlegs poden trobar una eixida professional idònia a la seua formació. Alhora, es van sumar llocs i expositors de diferents despatxos, empreses i administracions públiques. A través del nou site es va poder interactuar amb respectats professionals, empreses, ONG, i institucions públiques o privades, amb l'objectiu de facilitar oportunitats laborals a l'alumnat.

Programa
El fòrum començà, dimarts16 de febrer, amb l'acte inaugural, que donà lloc a la primera exposició titulada 'Dona, societat i mercat laboral'. Aquest bloc, que va ser moderat per Mª Dolores Mas, vicedegana de Qualitat, Formació, Cultura i Projecció Social de la Facultat de Dret, va tindre interessants xarrades amb perspectiva de gènere. Començà la professora titular d'Història del Dret, Pilar Hernando, i després va ser el torn de 'L'exercici de l'advocacia amb perspectiva de gènere', a càrrec de Palmira Trelis, advocada i presidenta de la Secció de Dret de Família de l'ICAV. 

També es va debatre sobre 'Dona i política', amb Fabiola Meco, exdiputada de les Corts i professora de Dret Civil, i el rol de 'La dona en les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat', a càrrec d'Estefanía Navarrete, comissària de la Policia Local de València i coordinadora del Grup GAMMA.

Després d'aquestes intervencions, començaren les ponències sobre eixides laborals professionals en l'àmbit internacional: 'Nacions Unides, Unió Europea, diplomàcia i exercici professional'. Aquestes sessions van estar moderades per Carmen Azcárraga, vicedegana de Relacions Internacionals, i a càrrec de prestigiosos professionals com ara Jorge Cardona, catedràtic de Dret internacional públic i antic membre del Comité de Drets del Xiquet de Nacions Unides; Eduardo López Busquets, exambaixador d'Espanya a Iran; el diplomàtic Ignacio Siles Fernández-Palacios; Napoleó Ruiz García, del Servei Jurídic de la Comissió Europea; i Ana Enguídanos, cap del Servei de Relacions amb la UE de la Generalitat Valenciana.

A continuació, van tindre lloc les xarrades sobre l'emprenedoria i el taller/coaching per a superar límits. Va ser el moment més pràctic, amb sessions adreçades a desenvolupar competències dissenyades per a la futura ocupabilitat de l'estudiantat.

En la primera jornada es desenvolupà una sèrie de xarrades i sales de xat comunes a totes les titulacions, mentre que dimecres 17 hi hagué tres activitats específiques per a cada Grau de la Facultat (Dret, Criminologia, i Ciències Polítiques i de l'Administració Pública), que els estudiants en triaren segons les seues titulacions. 

D'altra banda, la visita als estands i a les oportunitats laborals de cadascuna de les entitats participants es va dividir en els dos dies, havent informació sobre les ofertes d'ocupació amb propostes de treball específiques per a cada Grau.

L'equip d'UVocupació va estar disponible per a oferir assessorament professional quant a les candidatures dels participants abans d'entrar en contacte amb les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; suport per a traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d'orientació en temps real en aquells casos en què es va detectar la necessitat; i informació sobre aspectes rellevants entorn de la inserció de la persona candidata.

La inscripció al fòrum era voluntària, però permetia obtindre un certificat oficial d'assistència expedit per la Facultat de Dret. No obstant això, l'assistència a l'esdeveniment va ser requisit per a la qualificació del Pràcticum, atorgant un 10% de la nota.

Més informació: