La Facultat de Dret, seu del X Congrés Internacional de CONPEDI sobre ‘La crisi de l'Estat Social’

  • Gabinet de Premsa
  • 3 de setembre de 2019
 
Imatge de la Facultat de Dret.
Imatge de la Facultat de Dret.

La Facultat de Dret de la Universitat de València acull els dies 4, 5 i 6 de setembre el X Congrés Internacional de CONPEDI, que se celebra amb el títol de ‘La crisi de l’Estat Social’. El Consell d’Investigació i Postgrau en Dret (CONPEDI) és una societat científica que agrupa professors de postgrau en les Facultats de Dret del Brasil.

El congrés està coordinat per Roberto Viciano, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València. La inauguració (aquest dimecres 4 a les 18:30 hores al Paranimf de la Nau) estarà presidida per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i comptarà amb l’assistència del vicepresident de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau.

La conferència inaugural serà a càrrec del senador Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Política de la Universitat de València, amb el títol: Per què l'Estat social ha deixat de ser una màquina d’inclusió efectiva?

Durant els dies 5 i 6 es desenvoluparan panells i taules redones entorn d’aquest tema d’actualitat i s’analitzarà la repercussió de la crisi de l’Estat social en àmbits tan decisius com el constitucional, el laboral, el civil, penal o internacional, entre altres. En aquesta activitat internacional participaran prop de 260 congressistes brasilers amb els quals col·laboraran mig centenar de professors de la Universitat de València pertanyents a diferents disciplines.

En aquesta setmana tindran també trobades entre directors de màsters en Dret de les universitats brasileres i els directors dels màsters en Dret de la Universitat de València, amb la finalitat d’estrényer llaços de cooperació interuniversitària en estudis de postgrau entre les universitats brasileres i la Universitat de València.

CONPEDI fomenta els estudis de postgrau en Dret al Brasil, i afavoreix la investigació integral en el camp jurídic que promoga avanços socials en aquest país. El sistema universitari brasiler és el més gran de tota Amèrica Llatina, amb més de set milions d’estudiants.

Des de la seua creació en 1989, CONPEDI ha celebrat reunions i congressos nacionals que donen visibilitat a la producció científica en l’àmbit del Dret sobre les diferents àrees de coneixement. Des de 2014 i en col·laboració amb institucions internacionals d’ensenyament superior, CONPEDI s’ha projectat fora del Brasil amb activitats i trobades com el que acull aquesta setmana la Facultat de Dret.

Més informació:

Arxivat en: Facultat de Dret