La Facultat de Física acull la Jornada Anual de l’Estructura d’Investigació en Biotecnologia i Biomedicina BIOTECMED

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 25 de juliol de 2019
 
Logo jornada Biotecmed

L’Estructura d’Investigació Interdisciplinària en Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED) de la Universitat de València (UV) organitza el dia 26 de juliol les seues VII Jornades Científiques. La trobada, amb unes 90 persones, se celebra en el Saló de Graus ‘Lise Meitner’ de la Facultat de Física, a partir de les 9.30 hores.

Les jornades es realitzen coincidint, aquesta setmana, amb la proposta de creació de l’Institut Universitari de Biotecnologia i Biomedicina, per part de Mª Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència de la UV, i que va ser aprovada pel Consell de Govern de la institució. Les línies actuals d’investigació de BIOTECMED són, entre altres, biotecnologia en espècies forestals i aromàtiques, proteïnes de membrana, control biotecnològic de plagues, genòmica funcional de llevats o genètica molecular del desenvolupament i models biomèdics.

Les VII Jornades Científiques, organitzades per Joan Ferré, catedràtic de Genètica de la Facultat de Ciències Biològiques i fundador de l’ERI, inclouen diverses breus conferències de 20 i 30 minuts. Així, Ramon Martínez Máñez presentarà l’Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM), entitat de les universitats de València i Politècnica de València. També es pronunciaran tres ponències: “Liberación controlada de fármacos y comunicación química”, “Sensores químicos para la detección de neurotransmisores” i “Preformulación y evaluación de medicamentos”.

A més, Carlos Martí-Gastaldo (Functional Inorganic Materials Team, FuniMAT i Institut de Ciència Molecular, IcMol), pronunciarà la conferencia “Metal-Organic Frameworks for Enantioselective Separation and Translocation of Enzymes” i Manuel Sánchez del Pino (ERI-Biotecmed) “Proteómica: más allá de la identificación de proteínas”. També, Patrícia Casino Ferrando (ERI-Biotecmed) analitzarà l’equipament accessori per a realitzar microscòpia electrònica de transmissió (TEM) en condicions criogèniques, mentre que William J. Moar (IRM Cross-crop Pipeline Lead. Bayer U.S. - Crop Science. Monsanto Company) tancarà els actes amb la conferència “Regulatory considerations for RNAi-based products: the paradigm for transgenics and biologicals is still appropriate?”.

 

Programa de la jornada.

Cartell de la jornada