La Facultat de Física celebra el Dia Internacional de la Llum

  • Gabinet de Premsa
  • 17 de maig de 2018
 
Cartell
Cartell

La Facultat de Física ha programat diverses activitats amb motiu del Dia Internacional de la Llum que se celebra el 16 de maig. Aquest dijous s’ha realitzat l’acte central amb el lliurament dels premis a les millors fotografies exposades en el centre. A més, s’han projectat diversos vídeos relatius a la llum i a les tecnologies de la llum.

La Facultat de Física, juntament amb la Secció Local de València de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF), ha celebrat aquesta setmana el Dia Internacional de la Llum, esdeveniment internacional administrat pel Programa Internacional de la Ciència Bàsica de la UNESCO. El dia elegit per a celebrar-lo ha sigut el dimecres 16 de maig de cada any per a commemorar la primera emissió de llum làser el 16 de maig de 1960, obtinguda per Theodore Maiman amb un làser de robí. Justament el làser és un exemple paradigmàtic de com un descobriment científic proporciona ferramentes revolucionàries per al benefici global de la societat, en les comunicacions, en les tecnologies de la salut i moltes altres aplicacions en múltiples camps.

Entre les activitats realitzades a la  Universitat de València destaquen una exposició de fotografia i una caixa màgica que guardava un secret.

Les fotografies són autoria de l’alumnat de les assignatures Òptica I i Òptica II. L’activitat s’emmarcava dins d’un projecte d’innovació educativa en què participa professorat de la facultat i membres de les universitats d’Alacant i d’Elx. Amb aquest tipus d'activitat docent es pretenia desenvolupar la capacitat d'observació de l'alumnat i que relacionara els fenòmens de la natura-entorn experimental amb els conceptes vists en les assignaturesÒptica I i Òptica II del tercer curs del Grau en Física.

D’altra banda, en el primer pis del bloc D l’alumnat podia trobar una caixa amb una paret que desapareixia. El desafiament consistia en trobar –amb els coneixements adquirits- el secret d’aquesta caixa màgica.