La Facultat de Física celebra el Dia Internacional de la Llum

  • Gabinet de Premsa
  • 16 de maig de 2019
 
Primer premi 'CD com a xarxa de difracció' de José Lozano.
Primer premi 'CD com a xarxa de difracció' de José Lozano.

La Facultat de Física ha programat diverses activitats amb motiu del Dia Internacional de la Llum que s'ha celebrat aquest dijous 16 de maig. En l’acte central s’han lliurat els premis del Concurs Fotogràfic dedicat a aquest dia. A més, s’han projectat diversos vídeos relatius a la llum i a les tecnologies de la llum.

La Facultat de Física, juntament amb la Secció Local de València de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF), ha celebrat aquesta setmana el Dia Internacional de la Llum, esdeveniment internacional administrat pel Programa Internacional de la Ciència Bàsica de la UNESCO. El dia elegit per a celebrar-lo és el 16 de maig de cada any per a commemorar la primera emissió de llum làser el 16 de maig de 1960, obtinguda per Theodore Maiman amb un làser de robí. Justament el làser és un exemple paradigmàtic de com un descobriment científic proporciona ferramentes revolucionàries per al benefici global de la societat, en les comunicacions, en les tecnologies de la salut i moltes altres aplicacions en múltiples camps.

En el Concurs Fotogràfic ha participat tant alumnat, professorat com personal d’administració i serveis. El jurat ha estat format pel degà del centre, Jordi Vidal; per la vocal de la Secció Local de València de la RSEF, Chantal Ferrer; i pel professor del Departament d’Òptica i Optometria i Ciències de la Visió, Javier García Monreal. El primer premi ha sigut per a l’alumne José Lozano amb una fotografia ‘CD com a xarxa de difracció’. El segon premi per a l’alumne Jorge Zanón amb la fotografia ‘Esferas de jabón’ i el tercer per a Laura Cuèllar, PAS de la facultat, amb la fotografia ‘Fràgil i vital’. Els premis han estat finançats pel Projecte d’Innovació Educativa UV-SFPIE_GER18-846540.