La Facultat de Geografia i Història lliura la ‘Historia de Alborache I’

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de març de 2021
 
Moment del lliurament de l'obra.
Moment del lliurament de l'obra.

La Facultat de Geografia i Història ha entregat la primera fase del projecte ‘Historia de Alborache: la construcción de un espacio vivencial’. Aquest projecte és un encàrrec de l’Ajuntament de la localitat a la facultat, i gestionat per l’OTRI (Oficina de transferència i innovació de la Universitat de València). L’obra comprén una investigació sobre la Geografia, Prehistòria, Edat Antiga, Edat mitjana i senyoriu d’Alborache en aquesta primera fase.

A l'acte de lliurament van assistir l'alcaldessa de la localitat, Francisca Collado; el regidor de Cultura, Vicente Darder; el degà de la Facultat, Josep Montesinos; el vicedegà de Cultura, Emilio Iranzo; el secretari de la Facultat, Manuel Lomas; i els autors Manel Pastor, Mónica Granell, Mónica Fernández i Antonio Ledo.

La segona fase del projecte completarà l’aportació que des de la Universitat de València, a sol·licitud de l'Ajuntament de la localitat, es va plantejar com una visió global de la realitat. D'una localitat com Alborache que pretén estudiar i donar a conéixer el seu passat i el seu present per a projectar-se al futur a partir de la pròpia realitat. Esperem que aquests treballs servisquen com a eines de coneixement, de transferència del mateix i com a delit i orgull dels propis alboragers i alborageres.