La Facultat de Medicina acull el XV Congrés Espanyol de Salut Ambiental

  • 27 de maig de 2019
 

La Universitat de València ha esdevingut l’epicentre de divulgació sanitària on s’han tractat temes relacionats amb el que l’Organització Mundial de la Salut considera l’amenaça més gran per a la salut mundial del s. XXI: el canvi climàtic.

El divendres 24 de maig va tindre lloc l’últim dia del XV Congrés Espanyol i V Congrés Iberoamericà de Salut Ambiental. Un simposi que es va prolongar durant tres dies a la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, que també ha acollit la II Jornada de l’Associació Espanyola d’Aerobiologia i on els assistents han tractat la salut ambiental front el canvi climàtic.

Des del dimecres fins el divendres, integrants de la comunitat sanitària nacional i internacional van gaudir d’una gran varietat d’activitats informatives, divulgatives i de debat on s’han tractat el que  l’Organització Mundial de la Salut considera l’amenaça més gran per a la salut mundial del segle XXI: el canvi climàtic.

D’aquesta manera el congrés ha servit d’escenari per a abordar temes com l’aparició de noves espècies invasores, vectors d’infermetats, els problemes derivats de la contaminació atmosfèrica, la concentració de productes químics en el medi ambient, etc. A més a més, ha comptat amb la participació de professionals de renom internacional fent de la Universitat de València l’epicentre de la divulgació sanitària a nivell internacional.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el president del Congrés, José Vicente Martí; el president del Comité Científic, Ricardo Jiménez; la presidenta de la Societat Espanyola de Salut Ambiental (SESA), Isabel Marín; i la directora general de Salut Pública, Qualitat i Innovació, Pilar Aparicio han sigut les autoritats que han presidit l’acte de clausura del congrés i els encarregats de lliurar els premis als guardonats per les millors exposicions i comunicacions que han tingut lloc al llarg dels tres dies.

La rectora ha destacat que “congressos com aquest possibiliten augmentar coneixements, establint noves línies d’investigació i eines de treball que ens ajuden a buscar solucions i a superar els problemes que com a societat, com a universitat i com a investigadors i investigadores hem d’assumir.”

Relació de guardonats i guardonades:

  • Premis a les millors comunicacions atorgades per la Societat Espanyola de Sanitat Ambiental

1r: Viñas Casola i col·laboradors de la Delegació Territorial en Huelva de la Consejería de Salud de la Junta de Andalucía.

2n: Irene Corbella Cordomí i col·laboradors de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

3r: Val Sanlés i col·laboradors de la Jefatura Territorial de la Consellería de Sanidade de Pontevedra.

  • Premi a la millor comunicació de la Comunitat de Madrid. Atorgat per el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid.

1r premi: Veiga Ochoa i Panero Frade del Centre Nacional de Sanitat Ambiental.

  • Premi a la millor comunicació de la Comunitat Valenciana. Atorgat per el M.I. Col·legi Oficial de Farmacèutics de València.

1r premi: Guadalupe Sastre i col·laboradors de GAMASER.

  • Premi SESPAS a la millor comunicació. Atorgat per la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària.

1r premi: Oliveras i col·laboradors de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.