La Facultat de Medicina i Odontologia reelegeix Javier Chorro com a degà

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de febrer de 2021
 
Javier Chorro.
Javier Chorro.

Francisco Javier Chorro Gascó continuarà com a degà de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València. La Junta de Centre va votar per unanimitat la seua continuïtat. Javier Chorro és catedràtic de Medicina i cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València i doctor en Medicina i Cirurgia, es va formar en Cardiologia a l’Hospital Clínic Universitari de València, i en investigació a la Universitat de València i al Biomedisch Centrum (Universitat de Limburg, Maastricht, Holanda).

Responsable del grup de treball de Electrofisiologia Cardíaca Experimental del Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic de València, que pertany al nou Consorci Nacional CIBER en malalties cardiovasculars (CIBERCV), és director de 41 tesis doctorals.

Editor de 10 llibres, autor o coautor de 62 capítols de llibre i de 381 articles en revistes indexades, ha participat en 31 projectes d'investigació competitius, en quinze d’ells com a investigador principal, i és responsable de grup en les xarxes temàtiques Redinscor i Ric.

Javier Chorro és investigador principal en 12 projectes finançats per societats científiques, i col·laborador en nou. Té sis sexennis d’investigació i sis de docència. També és responsable del projecte PROMETEU de la Generalitat Valenciana per a l’estudi dels mecanismes d’inici, perpetuació i cessament de les arítmies cardíaques i del grup de electrofisiologia experimental de l’Hospital Clínic, integrat en el CIBERCV.

El reelegit degà ha presidit la Societat Valenciana de Cardiologia (1995-1997) i l’Institut Valencià del Cor (INSVACOR) (1998-2005). Vicepresident de la Societat Espanyola de Cardiologia (2007-2009), va ser director del Departament de Medicina de la Universitat de València (2011-2018). És Fellow de la Societat Europea de Cardiologia, i acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Medicina de València.