La Facultat de Medicina presenta l’exposició ‘Sentimientos Dibujados. Enfermedades Pintadas’ de Francisca Lita

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de novembre de 2018
 
Cartell exposició
Cartell exposició

La Facultat de Medicina i Odontologia inaugura aquest dijous 22 de novembre l’exposició Sentimientos Dibujados. Enfermedades Pintadas de Francisca Lita. Serà a les 18:30 hores en la Sala d’Exposicions de la facultat. Presentarà l’acte el professor Román de la Calle.

La pintora i gravadora Francisca Lita (València, 1948) és doctora en Belles arts per la Universitat Politècnica de València i professora titular jubilada d'aquesta mateixa institució acadèmica. Ha exposat conjuntament i a títol individual en diverses sales d'exposicions i centres culturals en diferents països del continent europeu, americà i asiàtic.

A més, ha obtingut diversos premis i la seua obra es troba representada en entitats i institucions com el Museu Nacional de Marbella; la Calcografia Nacional; la Biblioteca Nacional (Madrid); el Fons d'Art Contemporani de la Universitat Politècnica de València; la Fundació Antonio Pérez de Cuenca; la Universitat de Xile; la Universitat de Taiwan; la Universitat de Mèxic; la Universitá degli Studi di Verona (Itàlia); o el Museu Ciutat de Móstoles (Madrid).

La seua creativitat s'ha desenvolupat principalment en el camp de la pintura i del gravat,caracteritzant-se el seu estil per una figuració realista en la qual s'assimilen certs trets expressius de les avantguardes de principis i mitjans del segle XX, i en el qual es combinen elements simbòlics i onírics en una recerca de creació d'imatges carregades de sentit. Estil personal que ha anat depurant pacientment durant els últims anys, al temps que ha anat centrant el seu interès en la realització de projectes basats en diverses patologies mèdiques. La realització d'aquests projectes li permet abordar els seus continguts en les més diverses variants per a aconseguir comprendre i expressar la seua profunda complexitat. El primer d'ells es va centrar en la patologia de la migranya. Aquest projecte el va realitzar entre els anys 2006 i 2008, concretant-se en l'exposició La migraña en l'obra de Francisca Lita, i en el llibre La migraña. Ciencia, arte y literatura (Lettera Publicaciones, 2008) al costat de la doctora en Medicina Mª Teófila Vicente Herrero i l'escriptora María Montes Payá.

Més informació sobre la inauguració es pot consutar ací.