El farmacòleg Anthony Dickenson, especialista mundial en el dolor, ofereix hui una conferència a la Universitat

  • 10 de maig de 2017
 
Anthony Dickenson

El professor Anthony Dickenson, del University College London, impartirà la conferència 'What makes up the pain experience?' en la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València. Hui dilluns, 10 d’abril, a les 16 hores en l’Aula Magna del centre. La xarrada s’emmarca dins del cicle ‘Comunicar les Neurociències’ i ha sigut convidat pel Grup d'Estudi del Substrat Anatòmic del Dolor i l’Analgèsia (GESADA) del Departament d'Anatomia i Embriologia Humana.

Anthony Dickenson és catedràtic de Neurofarmacologia al Departament de Neurociència, Fisiologia i Farmacologia del University College London del Regne Unit. Va obtindre el seu doctorat en el National Institute for Medical Research de Londres, i ha exercit càrrecs a París, Califòrnia i Suècia. Dins del seu terreny, la farmacologia del cervell, ha dedicat tota la seua carrera científica a estudiar els mecanismes del dolor. Específicament, els seus majors esforços s'han centrat en intentar esbrinar com pot ser controlat el dolor, tant en condicions fisiològiques com patològiques, i ha mostrat sempre un especial interés en traslladar la ciència bàsica al pacient.

El professor Dickenson és membre honorari de la British Pain Society, va ser membre del Consell de la International Association for the Study of Pain durant 6 anys, i és editor de secció de la revista Pain. És autor de més de 340 publicacions en revistes d'elevat impacte internacional i té un índex h de producció científica de 90, i compta amb un destacat equip d'investigació. Així mateix, és membre fundador del Wellcome Trust funded London Pain Consortium.

Dickenson ha impartit nombroses conferències plenàries convidat per the World Congress on Pain, the American Pain Society, the European Pain Congress, the Canadian Pain Society, the Belgium Pain Society, the Association of South-East Asian Pain Societies, the Scandinavian Pain Society, the British Pain Society, the Thailand Pain Society, the Irish Pain Society, the Singapore Pain Society, the Australian Pain Society, the New Zealand Pain Society, i en moltes altres reunions científiques nacionals i internacionals sobre dolor. També col·labora en la difusió de la ciència amb la Royal Institution of Great Britain, on organitza xarrades sobre dolor dirigides tant a metges generals com a col·legis.