Felip VI inaugura l’ICIAM de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 15 de juliol de 2019
 
Felip VI inaugura l’ICIAM de València

El rei d’Espanya, Felip VI, inaugura l’International Congres on Industrial and Applied Mathematics que acull la Universitat de València, un dels més prestigiosos a nivell mundial i on es podran escoltar els més distingits experts en la matèria, els últims avanços i la seua aplicació i repercussió en la societat.

El Palau de Congressos de València ha acollit la inauguració de la XIX edició del International Congres on Industrial and Applied Mathematics (ICIAM). Una inauguració presidida per Felip V, rei d’Espanya; Pedro Duque, ministre de Ciència, Innovació i Universitats; Joan Ribó, alcalde de la ciutat de València; i Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, qui han donat el tret d’eixida a un dels congressos de matemàtica industrial i aplicada més prestigiosos del món.

Amb aquest acte s’inicia un congrés que acull la Universitat de València, que transcorrerà majoritàriament en el Campus de Blasco Ibáñez i que congregarà a més de 4.000 professionals de la matèria de totes les parts del món. Els i les assistents podran gaudir de quasi 1.500 xerrades i conferències que es desenvoluparan des de hui i fins el divendres 19 de juny.

El congrés mostrarà al món els darrers avanços en matemàtica aplicada i industrial així com la seua aplicació i reversió en els aspectes socials i la ciutadania. Paral·lelament, el dimecres 17 tindrà lloc l’Industry Day, una jornada divulgativa al voltant de la més alta innovació en la tecnologia matemàtica al món industrial, on es mostrarà al sector industrial el gran potencial innovador d’eines matemàtiques com l’estadística, el big data, i les tècniques de modelització, simulació i optimització, amb la finalitat d’establir nous canals de comunicació entre investigadors i potencials usuaris de les eines matemàtiques.