Ferran Calabuig Moreno, nou degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

  • Gabinet de Premsa
  • 29 de març de 2021
 
Ferran Calabuig Moreno
Ferran Calabuig Moreno

El professor Ferran Calabuig ha sigut elegit nou degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València. La Junta de Centre ha emés 13 vots a favor i cap abstenció de les persones presents en la votació (de les 20 censades). El nou degà estarà acompanyat en el seu equip per Pedro Pérez Soriano com a vicedegà d’Ordenació Acadèmica, per Josep Crespo Hervás com a vicedegà d’Ordenació Econòmica i Instal·lacions, i per Ana Mª Gómez Tafalla com a secretària.

Ferran Calabuig és professor titular en la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport on va començar com a professor associat en 2002 combinant la docència universitària amb la docència com a professor d’Educació Física en diversos instituts de la Generalitat Valenciana. És llicenciat en Educació Física (1997) i doctor en Educació Física (2005) per la Universitat de València. Ha sigut vicedegà de la FCAFE des de 2012 amb responsabilitats en gestió econòmica, instal·lacions i relacions internacionals.

És professor del departament d’Educació Física i Esportiva des de 2002 i compta amb 7 triennis, 2 quinquennis i 1 sexenni. Ha participat i liderat diversos projectes d’innovació docent de la Universitat de València i ha participat en projectes d’innovació d’altres universitats. Participa com a professor en diversos màster de gestió esportiva d’Espanya i ha sigut professor convidat per als cursos d’estiu de la Universidad de Chile.

La seua tasca investigadora està relacionada amb la gestió i marqueting de l’esport així com en futbol. Ferran Calabuig és responsable de l’Sport Management and Innovation Research Group. Té més de 100 publicacions i compta amb més de 45 articles en revistes de prestigi internacional indexades en el JCR.

És vocal de la Sociedad Española de Economía del Deporte i investigador del Observatorio Económico del Deporte. En 2008 va rebre el tercer premi del New Researcher Award atorgat per la European Sport Association for Sport Management. També ha rebut diversos premis a comunicacions en congressos internacionals així com a articles publicats en revistes.