El festival del llibre Sindokma aplega a La Nau 50 expositors

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 26 d’octubre de 2018
 
Sindokma a La Nau.
Sindokma a La Nau.

El festival del llibre Sindokma celebra la seua tercera edició, del 25 al 28 d’octubre, a La Nau de la Universitat de València, on s’apleguen mig centenar de segells independents. L'entrada és lliure.

Sindokma obri així les portes a cinquanta expositors, entre editorials, publicacions independents, segells de llibre d’artista i edició contemporània del mapa cultural, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta del territori nacional (Madrid, Barcelona, Girona, Sevilla, Astúries, Toledo, Conca, etc.) i internacional (mitjançant segells i projectes expositius procedents dels Estats Units, el Canadà, Cuba, Mèxic, Colòmbia, el Regne Unit o Alemanya, entre altres). Així, es consolida com a lloc de trobada de referència per al sector del llibre en els seus múltiples i variats formats, oferint al públic l’oportunitat de conéixer el que s’està fent en els marges creatius de la indústria editorial.
 
Més de trenta activitats componen el cronograma del festival
 
El festival, a més d’aplegar segells independents de totes les tendències i provocar l’intercanvi d’idees, ofereix una intensa programació de més de trenta activitats, entre presentacions de llibres, revistes i editorials que mostraran les seues novetats en les activitats complementàries que conformen el gruix del festival. A més, hi haurà tallers infantils i juvenils, tant a la Sala Gonzalo Montiel com al Claustre de La Nau, organitzats per Pinta Valencia, Carmot Press i Apache Libros, i un desdejuni conduït per la revista MAKMA sobre la primera sèrie de ficció d’À Punt, La Vall, dirigida per Pau Martínez i Ana Ramón Rubio.
 
La Vall, de la ficció a la crua realitat tindrà la presència del director Pau Martínez, que serà acompanyat per David García, guionista de la sèrie, i les professores Carolina Hermida i Begoña Siles. Es debatrà sobre la proliferació de sèries que prenen com a escenari pobles aïllats per a explicar històries. Aquesta tensió entre el que és urbà i el món rural serà l’objecte de la trobada que tindrà lloc diumenge, a les 11 hores, al Claustre de la Nau, que acollirà la quasi totalitat de la programació del festival.
 
Entre altres propostes que vertebren Sindokma, el director de la Biblioteca de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid, Javier Pérez Iglesias, conversarà sobre quines són les polítiques de gestió i adquisició bibliotecària.
 
Igualment, l’editor de la madrilenya Fracaso Books, Paco Gómez, autor de Los Modlin (que va ja per la cinquena edició), descriurà el procés de creació de l’editorial per atzar. A través de mecanismes basats en la intuïció i la independència, s’explicaran les tècniques utilitzades per a finançar els llibres mitjançant campanyes de micromecenatge, la utilització de les xarxes socials i els mètodes de màrqueting.
 
Sindokma servirà, a més, per a presentar en primícia Realismos y Playa, número 10 de la revista valenciana Canibaal, i El Faust de Goethe, adaptació teatral publicada per Alupa Editorial i realitzada per Pedro Montalbán Kroebel, a partir del clàssic alemany Faust, de Johann Wolfgang von Goethe.
 
El crític musical Juanjo Mestre presentarà el seu llibre 1050 Discos cardinales, editat per Makma Ediciones, en el qual compendia les cinc últimes dècades del millor rock a través d’una selecció dels millors discos del gènere. Una selecció sens dubte subjectiva, però que dona motiu a la reflexió sobre l’evolució d’un rock and roll que en el seu moment va ser qualificat com la música del diable. Serà el mateix autor qui revele alguns dels secrets de tan llarga i intensa travessia.

A més la Sala Oberta de La Nau acull l'exposició Terres àrides. Projecte de publicació assembleària, a la Sala Oberta de La Nau.  

El festival del llibre Sindokma està coorganitzat per MAKMA, l’Associació de Professionals per a l’Acció Cultural Contemporània (APACC), GVA Cultura i Esport i el Centre Cultural La Nau, amb la implicació de l’Ajuntament de València i la Fundació Cañada Blanch, en col·laboració amb #Ecomunicam, El Caballero de la Blanca Luna, Pinta Valencia, Col·legi Major Rector Peset, EASD, Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la UPV i librodeartista.info.


 

Arxivat en: Exposicions