La figura de Manuel Broseta i el pasdoble ‘Paquito el Xocolatero’, en les conferències d’Unisocietat de novembre

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 7 de novembre de 2018
 
Imagen de la noticia

Aquest contrast de títols és conseqüència de la gran diversitat de branques de coneixement que acull la Universitat de València en el seu programa Unisocietat. Així doncs, els veïns i veïnes de Benetússer podran assistir a una conferència que analitzarà la trajectòria, truncada pel terrorisme, d’universitaris polítics. Mentre que a Cullera s’analitzarà la composició musical que va nàixer a Cocentaina i es va exportar a la resta del món.

Aquest mes de novembre les dotze seus d’Unisocietat acullen conferències de diverses temàtiques, impartides totes per docents i investigadors de la Universitat de València. El cicle de ponències mensuals complementa al curs acadèmic d’Unisocietat i és d'accés lliure i gratuït per a la resta de la ciutadania de cada municipi i el seu entorn. Aquesta iniciativa territorial compta amb la participació econòmica de Caixa Popular.

La primera conferència del mes de novembre tindrà lloc a Benetússer el dimecres 7 de novembre, on el professor Marc Baldó (Departament d’Història Moderna i Contemporània) oferirà la ponència Universitaris i polítics de la generació del consens: tres professors víctimes d’ETA (Manuel Broseta, Francisco Tomás y Valiente, Ernest Lluch).

L’endemà, 8 de novembre, hi ha programades dues conferències. A Requena la professora Dolores Gil (Departament de Psicologia Evolutiva) tractarà la temàtica La sexualitat de la dona després dels 50. El mateix dia, a Ontinyent, Pura Peris (Departament de Dret Financer i Història del Dret) impartirà la conferència Tot el que volies saber sobre els impostos i mai et vas atrevir a preguntar; els interessats en la temàtica dels tributs tindran una segona oportunitat d’assistir a la conferència de la professora Peris el dia 20 de novembre a Alzira.

El 14 de novembre, la localitat de Bétera acollirà l’anàlisi d’Emili Aura (Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga) sobre Com ha influït el mar sobre l’expansió de la Humanitat prehistòrica sobre el planeta?

El dia 15 el cicle de conferències d’Unisocietat arriba a tres municipis: Massamagrell, Paterna i Ontinyent. El municipi de l’Horta Nord rebrà Paz Lloria (Departament de Dret Penal), qui compartirà amb els assistents els seus estudis sobre Delictes tecnològics i xarxes socials: la ciberdelinqüèencia. A Paterna la professora Ester Alba (Departament d’Història de l’Art) se centrarà en La pintura valenciana en l’època de Sorolla: tradició i modernitat. A la capital de la Vall d’Albaida Gora Zaragoza (Departament de Filologia Anglesa i Alemanya) impartirà la conferència Tots hauríem de ser feministes: estratègies per a un ús inclusiu i igualitari de la llengua. La professora Gora Zaragoza oferirà aquesta mateixa xarrada sobre llenguatge igualitari a Riba-roja el dia 22 de novembre.

El dia 20 l’Eliana acollirà la ponència sobre Dieta saludable i sostenible per al segle XXI a càrrec d’Ana Frigola (Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal).

El 21 de novembre la professora Clara Martínez (Departament de Direcció d'Empreses Juan José Renau Piqueras) exposarà la relació entre El turisme i la gastronomia a Quart de Poblet.

El dia 27 serà el torn d’Unisocietat-Cullera, on Anaclet Pons (Departament d'Història Contemporània) oferirà la ponència Paquito el Xocolatero, de Cocentaina a Nova York.

A Gandia, el dia 28, el catedràtic Antonio Briz (Departament de Filologia Espanyola) explicarà com Comunicar-se eficaçment. La pragmàtica de la comunicació.

L’última conferència de novembre se celebrarà el dia 29 a Requena, titulada L’estrés: enemic o aliat?, a càrrec de la professora Isabel Rodríguez (Departament de Psicologia Social).

Més informació: