El filòsof Jesús Conill presenta el llibre ‘Intimitat corporal i persona humana’ en el Centre Cultural La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 3 d’octubre de 2019
 
Jesús Conill.
Jesús Conill.

El catedràtic de Filosofía Moral i Política de la Universitat de València, Jesús Conill presentà, el passat 2 d’octubre, el seu nou lliure ‘Intimitat corporal i persona humana. De Nietzsche a Ortega i Zubiri’ al Centre Cultural La Nau, en el marc de les activitats organitzades per l’Escola Europea de Pensament Lluis Vives.

L’obra del professor Conill proposa una renovació de la filosofia davant el cientificisme narturalitzador. Proposa una concepció de la persona humana a partir de la intimitat corporal, seguint els camins oberts, després Kant, de Nietzsche, Ortega i Zubiri.

En la presentació van intervindre, a més de l’autor del llibre, Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat; Diego Gracia, catedràtic emèrit d’Història de la Medicina de la Universitat Complutense de Madrid i director de la Fundació Xavier Zubiri; i Adela Cortina, catedràtica emèrita d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València i directora de la Fundació Étnor.

Jesús Conill és catedràtic de Filosofia Moral i política de la Universitat de València. En 1976, va ser catedràtic de Filosofia de l’INEM. Va ampliar els seus estudis i investigació en les universitats de München, Bonn, Frankfurt a. M. (Alemanya), St. Gallen (Suïssa) i Notre Dame (USA). A més, és membre del Patronat i assessor tècnic de la Fundació Ètica dels Negocis i de les Organitzacions (ÉTNOR) i codirector del seminari permanent ‘Ètica econòmica i empresarial’ de la Fundació Étnor des de 1994. És membre fundador de l’Associació Ètica, Economia i Direcció (EBEN) Espanya i membre del seminari d’investigació Xavier Zubiri, així com membre de la junta de govern de la Reial Societat Econòmica d’Amics del País Valencià.

També és autor de diversos llibres com ‘El enigma del animal fantástico’, ‘El poder de la mentira’, ‘Nietzsche y la política de la transvaloración’, ‘Horizontes de economía ética  i Ética hermenéutica’, totes publicades en Editorial Tecnos, Madrid.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que és configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Academia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escuela Europea de Humanidades i Caixa Popular.