La formació Spanish Brass celebra a ‘Serenates’ els seus trenta anys de vida

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 1 de juliol de 2019
 
Imagen de la noticia

La formació Spanish Brass, un del quintets de música de cambra més consolidats en el panorama internacional, celebra al festival Serenates els seus trenta anys de vida amb el concert XXX. Fins el 7 de juliol, el Centre Cultural La Nau i la plaça del Patriarca acolliran les 14 nits de concerts de ‘Serenates 2019’, organitzats per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, que celebren la 32ª edició del festival.

Els cinc músics del conjunt: Carlos Benetó Grau i Juanjo Serna Salvado (trompetes), Manuel Pérez Ortega (trompa), Indalecio Bonet Manrique (trombó) i Sergio Finca Quirós (tuba) interpretaran en la primera part l’ària de Les Variacions Goldberg i el Preludi i fuga en do menor, BWV 549 de J. S. Bach, l’obertura de La forza del destino de G. Verdi, el Quintet núm. 1 de Viktor Ewald i Piaf Forever un arranjament de Thierry Caens. I en la segona part el públic podrà escoltar tres ‘milongas’: El Cafetín de Buenos Aires de Mariano Mores, El día que me quieras de Carlos Gardel i Lluvia de estrellas de Osmar Maderna, així com Pentabrass de Ramon Cardo, De Cai de Pascual Piqueras, Chega de Saudade de A. C. Jobim i The Sidewinder de Lee Morgan.

Han passat trenta anys des que aquests cinc músics, començaran a bufar amb una passió inesgotable i diabòlica en els seus tubs daurats per a extreure, amb la màgia del talent, milions de sons. L’any 1996, Spanish Brass obté el Primer Premi del 6é Concurs Internacional per a Quintets de Metall ‘Ville de Narbonne’ (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació. A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants del món, ha tocat en la gala dels Premis Príncipe de Asturias en 1995 i ha enregistrat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centro Dramático Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo. El 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana i ha publicat vint-i-quatre treballs discogràfics.

El festival Serenates compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, el Palau de la Música de València, l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny), la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Bancaixa.