El Fòrum d'Ocupació de Filologia, Traducció i Comunicació debat sobre el primer treball i les eixides professionals del sector

  • Fundació General UV
  • 30 de març de 2021
 
Imatge gràfica del Fòrum de Filologia, Traducció i Comunicació.
Imatge gràfica del Fòrum de Filologia, Traducció i Comunicació.

L'esdeveniment virtual s'ha celebrat aquest 30 de març, amb diversos conferenciants com ara catedràtics, empresaris, periodistes i professionals de llarga trajectòria. Ha comptat també amb el suport d'una quinzena d'importants entitats dedicades a serveis lingüístics, difusió i traducció.

El Fòrum virtual d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València s'ha posat en marxa aquest 30 de març, de les 9:30 fins a les 14 hores, i ha comptat amb la participació d'una quinzena d'importants entitats dedicades a serveis lingüístics, difusió i traducció.

El format en línia a través d'una landing page específica ha sigut una estrena per a aquest centre, ja que les anteriors edicions van ser presencials. Al llarg de tot el matí s'ha presentat una programació diversa amb conferenciants com ara catedràtics, empresaris, periodistes i professionals de llarga trajectòria que han parlat de la primera ocupació i les eixides professionals en diferents àmbits.

Aquest segon fòrum del mes ha sigut una jornada orientada a l'alumnat i graduats i graduades del món de la comunicació, l'estudi de la llengua i la traducció. La cita amb l'àmbit laboral ha tractat d'impulsar l'ocupabilitat dels futurs diplomats de grau i màsters.

Ha estat recolzat per prop de 15 empreses, des d'agències de traduccions a centres de Formació Professional i mitjans de comunicació, tant públics com privats. Per això, ha tingut un espai especial perquè l'estudiantat es contactara amb referents d'aquestes organitzacions. 

Programació
La trobada en línia ha començat a les 9:30 hores amb la inauguració institucional del Fòrum a càrrec de representants del centre i de la UV. Després de les paraules inicials, s'ha donat lloc a la conferència d'obertura titulada 'Destinació: primera ocupació. Un viatge amb corbes'. Aquesta xarrada, que s'ha estés fins a les 10:45 hores, ha estat presentada per la vicedegana de Comunicació i Participació, Dolors Palau Sampio, i ha anat a càrrec de la ponent Ana Mª Martínez Romero, titulada en Estudis Anglesos i Periodisme, i redactora de Dow Jones Newswires/The Wall Street Journal

Després ha sigut el torn de la taula redona sobre eixides professionals en diferents àmbits de la Filologia, la Traducció i la Comunicació, presentada per Miguel Martínez López, catedràtic de Filologia Anglesa de la UV. La ronda d'intervencions ha estat encapçalada per Pablo Díez Astruga, exassessor en la Conselleria dels EUA i actual agregat d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya a Romania, Ministeri d'Educació. La seua ponència li ha donat pas a Cristina Paneque de la Torre, professora de l'àrea d'Alemany i emprenedora; Sofía Sánchez Manzanaro, d'Euronews; i Juan Pérez Moreno, editor de JPM Edicions. Li seguiran l'empresari director del diari El Periódico de Aquí, Pere Valenciano, i Armando Nsue Jurado, com a referent de Fira València/Responsable del Saló del Còmic

L'esdeveniment ha culminat amb visites a les sales d'atenció virtuals de cada entitat assistent i les oportunitats laborals. A través de diferents sales de xat, l'alumnat ha pogut interactuar directament amb les institucions i traslladar-les qualsevol consulta, inquietud o dubte sobre els seus perfils laborals, activitats de l'empresa, canals d'ocupació, entre d'altres qüestions. Per a finalitzar, des de les 13:30 hores, amb el reconeixement a les empreses i networking, que ha sigut una sala exclusiva per a l'intercanvi d'idees entre les companyies.

L'equip d'UVocupació, organitzador de l'esdeveniment a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, juntament amb la Facultat, ha estat disponible durant tota la jornada per a oferir assessorament professional quant a les candidatures dels participants abans d'entrar en contacte amb les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; suport per a traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d'orientació en temps real en aquells casos en què s'ha detectat la necessitat; i informació sobre aspectes rellevants entorn de la inserció de la persona candidata.

Més informació: