El Fòrum d’Ocupació de la Universitat s’estrena amb nou format a la Facultat de Geografia i Història

  • 25 d’octubre de 2018
 
Detall del cartell.
Detall del cartell.

La Facultat de Geografia i Història ha acollit el Fòrum d’Ocupació del curs 2018/2019, organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (Opal) i que a partir d’enguany presentarà un nou format més dinàmic i adreçat específicament a l’estudiantat de la facultat que l’acull.

L’acte inaugural ha tingut lloc a la Sala de Graus de la Facultat i ha estat presidit per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, Mª Adela Valero, que estarà acompanyada del degà de la Facultat, Josep Montesinos; la directora de l’Opal, Marisa Quintanilla; la directora general d’Ocupació i Formació de la GVA, Rocío Briones, i el coordinador de l’Àrea d’Economia Sostenible de l’Ajuntament de València, Julio Olmos. 

Seguidament ha tingut lloc una xarrada de Bombas Gens sobre el treball a un centre d’art a càrrec de Sonia Martínez, coordinadora d'activitats i d'educació, i  Carles Àngel Saurí, mediador de l’entitat. 

D’aquesta manera, la Universitat pretén apostar per un nou format per al seu Fòrum més dinàmic, obert i distès que servisca de pont de comunicació entre empreses, institucions i els titulats i estudiantat universitari. “Es tracta d’un format creat ad hoc per a cada centre en la línia i dinàmica de renovació que hem iniciat amb la transformació de l’Opal en un nou servei més transversal: UVOcupació”, ha explicat la directora de l’Opal. Així, el nou web facilita major interconnexió entre els i les alumnes i aquest servei d’orientació i inserció laboral.

Amb una quinzena d’empreses, organismes i institucions presents amb el seus estands al Fòrum s’espera l’assistència de centenars d’estudiants de l’àmbit de la historiografia i el món de l’art, interessats en acostar-se al món laboral i conèixer beques i ofertes d’ocupació. “Precisament, entre les activitats programades hem inclòs una taula redona sobre l’experiència d’alguns universitaris a l’estranger, així com també una altra on es tracta l’emprendedurisme”, ha manifestat Quintanilla.

El Fòrum d’Ocupació servirà d’espai d’encontre entre estudiants empreses i entitats i d’assessorament; una oportunitat per a començar a forjar el seu futur professional de la mà dels experts, assessors i les persones que, en definitiva, millor coneixen el món laboral; un punt de trobada per a l’intercanvi d’informació. Totes les activitats tindran lloc al Saló de Graus, al temps que es podran visitar els diferents estands de les empreses i institucions instal·lats al hall de la Facultat. A més, els tècnics de l'Opal oferirà a l'estudiantat al llarg de tot el matí la possibilitat de revisar els seus currículums i marques personals a través dels seus tallers exprés.  Així mateix, dins del marc del Fòrum d’Ocupació els alumnes de la Facultat han preparat un debat a la Sala Palmireno al voltant del futur laboral de la Comunitat Valenciana a partir de les 18 hores. 

Dilluns 5 de novembre el Fòrum es traslladarà a la Facultat de Farmàcia, al Campus de Burjassot-Paterna.

Empreses participants

El Fòrum d’Ocupació ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de València, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) i Turiat.

Entre les diferents empreses, entitats i institucions s’ha contat amb la presencia de Bombas Gens, BECUE - Associació de becaris i ex-becaris espanyols en les institucions de la Unió Europea, Càtedra de Cultura Empresarial, Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Culturama, Crea 360, El Fabricant d'Espheres, Esfera Projectes Culturals, Europe Direct (Generalitat Valenciana), Exdukere Activitats Culturals, Feedback Cultural, Geoinnova, IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), Job Trust, Servei de Relacions Internacionals UV i Fundació Universitat Empresa de la UV-ADEIT.