La Fundació General UV i la companyia The Music Republic promocionaran activitats musicals per a la comunitat universitària

  • Fundació General UV
  • 28 de maig de 2021
 
Espectacle '4', de música i dansa, per al festival Serenates 2019.
Espectacle '4', de música i dansa, per al festival Serenates 2019.

La Fundació General de la Universitat de València (FGUV) i el grup empresarial The Music Republic (TMR), una de les companyies de la indústria musical més rellevants del panorama nacional, han signat un conveni marc de col·laboració pel qual encetaran la creació, promoció i execució d’activitats musicals en l’àmbit universitari.

Subscrit per la vicerectora Ester Alba, vicepresidenta executiva de la Fundació General de la UV, i l’administrador de l’entitat mercantil The Music Republic, Antonio Sánchez, aquest conveni regula la posada en marxa d’una nova col·laboració entre ambdues entitats per a impulsar l’activitat musical dins de l’entorn de la UV.

Entre aquestes activitats, la FGUV facilitarà la realització de pràctiques de l’estudiantat de la Universitat de València a la seu de la companyia TMR i col·laborarà, així mateix, en propostes de programació d’esdeveniments musicals dins de les instal·lacions universitàries amb la finalitat d’incentivar la participació acadèmica en accions culturals relacionades amb la música.

Aquest acord suposa un revulsiu per a l’activitat musical universitària en tant que es tracta del primer que vincula la institució acadèmica amb una gran companyia de gestió d’esdeveniments musicals com ara festivals consolidats i de reconegut prestigi a tot Espanya (Festival de les Arts, Arenal Sound, FIB o Viña Rock, per exemple), a més de gires de concerts nacionals i internacionals. 

Per la seua banda, la FGUV, que recull en els seus Estatuts el suport a la difusió cultural com a tercer objectiu, és responsable de la promoció i el desenvolupament d’activitats culturals, en particular, en el camp de la creació musical, encomanades per la Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura. Així, la Fundació General és gestora de les activitats d’acció cultural i formativa de la UV, entre les quals es troba l’organització, promoció i gestió de cursos de formació musical, i de congressos i jornades amb temàtica musical. Igualment, es fa càrrec de l’execució de produccions singulars com ara muntatges extraordinaris d’òperes, ballets, concerts i festivals musicals.