La Fundació Parc Cientific edita una nova guia de recursos per a startups

  • 20 de gener de 2017
 
Fotograma Kit de recursos para start-ups

La Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) acaba d’editar una guia de recursos per a la gestió, el desenvolupament i la consolidació de noves empreses innovadores. El Kit de Recursos per a Start-ups contempla les eines conceptuals i pràctiques necessàries per a la creació de startups i presenta diferents casos d’èxit empresarial, un dels recursos més valuosos de la guia a la qual es pot accedir des de la web del Parc Científic.

Confeccionat des d’una perspectiva àmplia i actualitzada que abasta el procés emprenedor al complet, el Kit presenta bona part dels temes clau i les eines útils per a la gestió, el creixement i la consolidació de startups. Aborda temes d’avanguarda –Lean startup, Lógica effectual, empreses nascudes globals- i qüestions clàssiques com ara el pla d’empresa, la negociació amb inversors o les peculiaritats de les spin-off, entre altres; i descriu quatre casos reals, il·lustratius i valuosos de projectes innovadors que han assolit els objectius que es proposaren i consolidat les seus iniciatives empresarials després de superar els entrebancs propis de l’empreniment. 

El Kit de Recursos per a Start-ups és un manual de 281 pàgines elaborat per José María Mateu Céspedes, enginyer expert en eines per a la generació i avaluació de models de negoci, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència en consultoria empresarial. Mateu és autor de diferents treballs al voltant de temes d’empreniment, entre aquests el Manual para redactar el Plan de Empresa de una Spin off, publicat el 2007 per la mateixa Universitat de València.

Editada dins el marc de les accions Incuba2 de suport a empreses de nova creació, de la Fundació Parc Científic Universitat de València, la guia pot consultar-se de manera oberta a la web del Parc www.pcuv.es (http://ir.uv.es/QhC0VtL).