La Fundació Parc Científic fomentarà l’ús de la Cort d’Arbitratge i Mediació de València per a la resolució de conflictes

  • Fundació Parc Científic
  • 16 de gener de 2019
 
M. Vicenta Mestre i Silvia Barona
M. Vicenta Mestre, a l'esquerra, i Silvia Barona

La Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València han acordat hui l'establiment d'una col·laboració estable per a fomentar i difondre la utilització de la Cort d'Arbitratge i Mediació de la Cambra en la resolució de conflictes i divergències que puguen sorgir en l'àmbit de les relacions empresarials.

L'acord ha sigut subscrit per la presidenta del patronat de la FPCUV, la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, i per la presidenta de la Cort d'Arbitratge i Mediació, Silvia Barona, que ha actuat en representació de la presidència de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València.

El text compromet a totes dues entitats a organitzar conjuntament i difondre accions formatives que ajuden a promoure la cultura arbitral i de mediació. A més, recull la possibilitat que la FPCUV propose la incorporació de professionals i empresaris del seu àmbit perquè actuen com a àrbitres i mediadors en la Cort d'Arbitratge i Mediació.

Sobre aquest tema, la presidenta de la Cort d'Arbitratge i Mediació, Silvia Barona, ha subratllat que “a diferència d'un jutge, els àrbitres i mediadors són especialistes en les matèries de conflicte. A més d'això, es tracta de dues eines que es caracteritzen per la independència, rigor i formació que garanteix a l'elenc de professionals de la cort”.

Per part seua, la presidenta de la FPCUV i rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, ha subratllat que aquest tipus de convenis “sumen esforços per a millorar els serveis a les empreses instal·lades en el Parc Científic, a les quals podrem formar en l'ús de la mediació i l'arbitratge”.

El present conveni entrarà en vigor demà, un dia després de la signatura, i tindrà vigència inicial d'un any, tot i que podrà ser prorrogable per períodes successius anuals.