La Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats de la Comunitat Valenciana renoven el projecte Uniesport per a 2021

  • Gabinet de la Rectora
  • 23 de març de 2021
 
La Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats de la Comunitat Valenciana renoven el projecte *Uniesport per a 2021
Rectors i rectores de les universitats valencianes a la signatura del conveni.

Aquesta cinquena edició incidirà en la presència de l'esport universitari en campionats internacionals, així com en les les ajudes per a acollir aquest tipus d'esdeveniments. Es continuarà apostant per una línia de treball que fomenta l'ús de la marca Comunitat de l’Esport en els equipaments esportius de les universitats.

Les set universitats de la Comunitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso han renovat un any més el seu compromís per a promocionar l'esport universitari a través de la iniciativa Uniesport. La signatura dels convenis de col·laboració s'ha realitzat aquest mateix matí en les instal·lacions de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i a la mateixa han acudit els rectors de les set universitats de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest acord, les huit entitats col·laboraran de nou per a impulsar projectes vinculats amb l'esport; contribuiran al desenvolupament de l'esport universitari en tots els seus àmbits; col·laboraran per a conscienciar a la societat i als esportistes sobre la importància de conciliar esport i estudis i donaran visibilitat als valors de la cultura de l'esforç, així com als diferents projectes que promou la Fundació.

En concret, ha subscrit aquest acord la rectora de la Universitat de València (UVEG), María Vicenta Mestre Escrivà, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora Más, el Vicerector d'Investigació de la Universitat d'Alacant (UA) Sr. Juan Mora Pastor, la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón Soler, el rector de la UMH, Juan José Ruiz Martínez, el rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Vicente Navarro Luján, el rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV), José Manuel Pagán Agulló, i el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez. A l'acte, també han assistit els directors dels serveis d'esports de les diferents universitats, Aquest acord desenvoluparà diferents línies d'actuació i una de les principals novetats per a aquesta edició és l'impuls per a fomentar la internalització del projecte en dues línies:

  1.  Impulsant la participació dels esportistes i/o equips de les universitats valencianes en campionats internacionals. En concret, la Fundació finançarà amb una aportació del 50% el cost oficial de participació d'equips universitaris en els European Universities Games (EUG) o World University Championships (WUC) de la Federació Internacional d'Esport Universitari (FISU).
  2. Línia d'ajudes per a l'adquisició dels equipaments esportius dels esportistes universitaris amb la inclusió de la marca Comunitat de l’Esport en aquestes.
  3. La Fundació ajudarà econòmicament al total d'esportistes FER que cursen estudis de grau, màster o doctorat oficials.

Com ja es fera també en les últimes edicions, les set universitats de la Comunitat Valenciana s'han compromés també en aquesta edició a sumar-se a la celebració del “Dia de l’Esport”, que tindrà lloc el 31 de març de 2021. Així mateix, dins de les sinergies Fundació-CADU, es desenvoluparà un Pla de voluntariat per als esdeveniments on col·labore la Fundació a la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, es tornaran a convocar els “V Premis Fundació Trinidad Alfonso per a esportistes universitaris”; uns guardons específics per a esportistes amb brillants expedients acadèmics. Com en anys anteriors, es realitzarà una convocatòria anual d'un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les 7 universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seues carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premiarà amb 1.000 euros a 14 estudiants i s'atorgarà una placa commemorativa a cadascun d'ells. Així mateix, de manera paral·lela, es convocaran dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consistirà en 2.000 euros i una placa commemorativa. La Fundació serà l'encarregada d'abonar l'import dels premis.

 

Lliurament dels III Premis Fundació Trinidad Alfonso.

Després de la signatura del conveni, es va procedir al lliurament de la tercera edició de lloa Premis Fundació Trinidad Alfonso, que van quedar pendents l'any passat a causa de l'excepcional situació sanitària provocada pel COVID-19. (S'adjunta annex amb els guanyadors d'aqueixa tercera edició).

Premis 2019
• Per part de l'UJI:
o Alexis Sastre: Criminologia/Atletisme.
o Claudia Conte: Disseny Industrial/Atletisme.

• Per part de la UVEG:
o Javier Chicote: Farmàcia/Taekwondo.
o Elena Martínez: Magisteri/Handbol.

• Per part de la UPV:
o Jon Cintado: Dissenye/Taekwondo.
o Tamara Miquel: Arquitectura/Taekwondo.

• Per part de la UCV:
o Carlos Sales: Fisioteràpia i Podologia/Bàsquet.
o Eva Polit: Ciències de la Mar/Esgrima.

• Per part del CEU-UCH:
o Juan José Martínez: ADE i Màrqueting/Rem.
o Julie Ivox(PTE): Veterinària/Hípica.

• Per part de la UA:
o Francisco Javier Mayor: Ciències de l'activitat física i l'esport/Atletisme.
o Yaiza Saiz: Ciències de l'activitat física i l'esport/Triatló.

• Per part de la UMH:
o Noemí Sempere.
o Esteban Ortuño: Ciències de l'activitat física i l'esport/Triatló.

• També s'estableix com a guanyadors dels Premis als estudiants titulats de les universitats valencianes a:
o Jorge Illarramendi: Medicina/Atletisme.
o Lorena Vives: Criminologia/Atletisme.