El futur de la UE i el Brexit es debat a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 29 d’octubre de 2018
 
Imagen de la noticia

El passat 26 d'octubre ve tenir lloc una consulta ciutadana sobre el ‘Futur de la UE i el Brexit’ en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau que va comptar amb la participació del director general d’Integració i Coordinació d’Assumptes Generals de la UE, José Pascual Marco. La consulta va reunir empresaris, professionals i altres membres de la societat civil per intercanviar punts de vista sobre aquest assumpte de crucial rellevància. L’acte va estar organitzat per Casa Mediterráneo i van col·laborar la Fundació Cañada Blanch, Cámara de Comercio de Valencia i la Generalitat Valenciana.

La consulta té lloc en una fase crítica de les negociacions del Brexit després de l’intent fallit de tancar un acord abans del Consell Europeu art. 50 del 17 d’octubre. Els negociadors estan redoblant els esforços per aconseguir un consens satisfactori per a ambdues parts mentre s’han iniciat preparatius de diferents institucions per preveure un escenari de no-acord.

El Brexit tindrà un impacte significatiu en termes polítics, econòmics i socials. Aquest impacte serà especialment important a Espanya, a causa de les seues estretes relacions de tot tipus amb Regne Unit. La Comunitat Valenciana figurarà entre les regions més afectades: Regne Unit és la tercera destinació de les exportacions valencianes i hi ha més de 70.000 residents britànics empadronats en la Comunitat. En la consulta ciutadana s’abordarà l’impacte del Brexit en Espanya i les mesures posades en marxa per a pal·liar els seus efectes.

La retirada britànica de Regne Unit està, a més, estretament relacionada amb el futur d'Europa. Com afronte la UE aquest repte determinarà la seua evolució en la dècada vinent. Després del Brexit es plantegen ambiciosos avanços en la construcció europea, que també seran abordats en la consulta.

L’entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.