La futura estudiant de Dret i una de les millors notes de les PAU, Paloma Baamonde explica la seua experiència

  • Gabinet de la Rectora
  • 30 de juliol de 2020
 

Amb un 13,844, Paloma Baamonde va obtindre una de les millors qualificacions a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) d’aquest curs. Com conta al seu vídeo, amb constància, iniciativa i treball compta amb un excel·lent currículum que li permetrà estudiar Dret.

Paloma Baamonde explica que per a ella, els incentius acadèmics són fonamentals alhora de l’esforç en l’estudi. Paloma ha rebut nombrosos reconeixements com, entre d’altres, les beques a l’excel·lència, el premi extraordinari de Conselleria de l'ESO o el premi del catedràtic D. Manuel Pellicer en la Jornada Matemàtica.

‘Des de xicoteta, m'han inculcat la importància de les llengües’, afirma. ‘Amb 14 anys vaig aprovar el C1 d'anglés i açò em va motivar a fer més exàmens oficials, entre ells d'alemany, francés, italià, anglés i xinés’. El més recent que ha obtingut és el Superior (C2) de valencià.

El seu esperit crític li impulsa a asseverar que ‘personalment, crec que aquells que tenen títols oficials de determinades llengües també haurien de tindre facilitats a l’hora d’accedir a la univesitat. És a dir, si ja has demostrat que tens més nivell de valencià o anglés del que exigeixen en les PAU podrien convalidar-les i així podríem dedicar més temps a altre matèries o a altre llengues. Resulta curiós que el valencià i anglés m'han abaixat la nota les PAU.’

Els incentius per a establir-se metes i donar el màxim de si mateixa també el ha tingut en altres aspectes i aficions de la seua vida, com en el patinatge artístic sobre gel o el piano.

Paloma vol agrair el suport als seus pares ‘que ha sigut essencial’, assenyala, acompanyat de l'ensenyança que ha rebut tant als col·legis de Dominicos com en Guadalaviar, ‘col·legis als quals dec gran part de la meua formació acadèmica i sobretot dels meus principis i valors’, puntualitza.

Respecte al seu futur acadèmic, ha experimentat dubtes sobre on encaminar els seus passos. ‘He fet el selectiu de ciències i a més m’he examinat de les matemàtiques de ciències socials perquè dubtava entre Medicina o Dret. Ara que tinc la possibilitat d'estudiar una de les dos en la Universitat de València, he optat per Dret’, grau on ha sigut triada la primera.

Com conclusió, Paloma Baamonde assenyala que ‘crec que hem proposar-nos grans reptes convençuts que serem capaços d'aconseguir-los.’