Geografia i Història acull l’estrena del documental sobre l’actor Enrique Rambal

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de març de 2018
 
Enrique Rambal.
Enrique Rambal.

La Facultat de Geografia i Història va acollir dijous 1 de març l’estrena del documental ‘Enrique Rambal. Noms propis’. L’audiovisual, de 52 minuts de durada, narra la vida i obra de l’actor, director, productor i empresari valencià de teatre Enrique Rambal.

A més de la figura del personatge principal, el documental revela aspectes desconeguts del teatre valencià de la primera meitat del segle XX. Enrique Rambal va ser un creador i innovador de l’escena. Els seus sorprenents trucs i colps d’efecte el van portar, fins i tot, a experimentar amb les tècniques cinematogràfiques. Al llarg de la seua carrera va representar un ampli repertori del gènere del melodrama amb el qual es va guanyar el sobrenom d’El rei del truc escènic.

Rambal va gaudir de l’èxit als escenaris tant a Espanya com a Amèrica. Ell mateix es va reinventar com si es tractara d’un més dels seus personatges teatrals. Es va envoltar d’un misteri que va mantindre fins a la seua mort, esdevinguda a València el 1956.

El documental compta amb la dramatització del personatge, que interpreta l’actor Diego Braguinsky, i les intervencions de reconeguts experts investigadors com ara Anaclet Pons, Jaume Lloret i Rodolf Sirera, a més de la seua biògrafa, Francisca Ferrer. Es completa la visió de la personalitat de Rambal amb l’opinió de grans figures de l’escena actual com Emilio Gutiérrez Caba i José Sacristán.

Aquest projecte ha sigut produït pel canal de televisió À Punt i la productora valenciana Docuproducciones.

Arxivat en: Teatre , Cinema