El Govern nomena la professora Ángeles Solanes presidenta del Consell per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

 
Ángeles Solanes
Ángeles Solanes.

La vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha nomenat la professora de la Universitat de València Ángeles Solanes Corella presidenta del Consell per a l’Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica. Ángeles Solanes és catedràtica de Filosofia del Dret i investigadora de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV).

Creat el 2007, el Consell té com a missió promocionar el principi d’igualtat de tracte i no discriminació de les persones per origen racial o ètnic en àmbits com ara l’educació, la sanitat, l’accés a les prestacions, a serveis socials, habitatge, ocupació, formació, etc. Entre les seues principals funcions està assessorar les víctimes de discriminació de manera independent a l’hora de tramitar les seues reclamacions; publicar recerques i informes amb independència; i promoure mesures que contribuïsquen a la igualtat de tracte i a l’eliminació de la discriminació formulant recomanacions i propostes.

Ángeles Solanes és catedràtica de Filosofia del Dret (Facultat de Dret) i membre fundadora de l’Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València. La seua recerca aborda temes relacionats amb els drets humans des de la perspectiva del dret espanyol i el comparat, sobre qüestions com ara les societats multiculturals, les polítiques d’immigració, la igualtat, la integració social, el voluntariat i el tercer sector, així com la funció promocional del dret i els conceptes jurídics fonamentals. És autora de diversos llibres i múltiples articles en revistes científiques especialitzades. Ha realitzat estades de recerca en centres de reconegut prestigi internacional, entre altres llocs a París, Milà, Brussel·les, Ginebra, Londres, San Diego, Moscou i Mont-real.

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) ha posat en marxa l’any 2018 un ampli programa dactivitats, coincidint amb la celebració del setanta aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Creat l’any 2005, l’IDH-UV forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diverses universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universitat Carles III de Madrid.

 

 

 

 

Més informació:

Arxivat en: Institucional
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies