Gran resposta a la Setmana de la promoció de la donació de sang a la Universitat de València

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 12 de març de 2020
 
Promotors i promotores de la donació de sang / Sedi
Promotors i promotores de la donació de sang / Sedi

Més de 700 persones han donat sang com a resultat de la Setmana de la promoció de la donació a la Universitat de València, una iniciativa de sensibilització en què els estudiants col·laboren com a promotors i promotores entre la comunitat universitària.

Per campus, a Burjassot 260 persones han donat sang, a Tarongers, 182, i a Blasco Ibáñez, 280. Cal destacar, a més, que del total de donants 236 ho han fet per primera vegada arran d’aquesta activitat organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) en col·laboració amb el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana. Unes xifres que han estat valorades molt positivament per ambdós organitzadors ja que, des que en 2012 començara la iniciativa, han superat tots els rècords. Per exemple, el nombre de nous donants quasi triplica el de l’edició de l’any passat. I el que és més important, com s’ha destacat des del Centre de Transfusió, és que “permet sensibilitzar i educar a la comunitat universitària” i “implicar la Universitat davant un repte diari”.

La campanya de sensibilització ha permés que vora setanta estudiants de la Universitat cursaren formació especialitzada que els ha proporcionat les eines i habilitats necessàries per conèixer el funcionament de la donació de sang i ser capaços de resoldre els dubtes que pugueren plantejar-los els potencials donants. A continuació, i sota el lema “Una donació, tres vides”, aquests estudiants han col·laborat com a promotors i promotores en els punts informatius de la Setmana de la promoció de la donació de sang instal·lats pels campus, difonent la importància d’aquest gest que no comporta cap risc i que pot salvar la vida de moltes persones. Finalment, durant la primera setmana de març han tingut lloc les donacions en els campus de la Universitat.

Cal recordar que durant tot l’any, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana visita els campus de la Universitat de València per facilitar la donació de sang per part dels membres de la comunitat universitària.