Greta Alfaro guanya el Premi Col·lecció Cañada Blanch 2019

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 27 de setembre de 2019
 
El jurat amb l'obra guanyadora.
El jurat amb l'obra guanyadora.

L’artista Greta Alfaro, amb l’obra titulada ‘European Dark Room #4’, de la galeria Rosa Santos ha sigut triada com a Premi Col·lecció Cañada Blanch 2019. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va inaugurar dijous per la vesprada l’exposició ‘Tempus quietare. Voluntat contemplativa i art’ en la qual es troba l’obra seleccionada i Juan Viña, president de Fundación Cañada Blanch, va donar a conéixer el guanyador i va lliurar el guardó, dotat de 7.000 euros.

L’obra premiada, triada per unanimitat, està formada per una fotografia de gran format i un vídeo d’una antiga fàbrica tabaquera a Madrid. Segons Ricard Silvestre, comissari de l’exposició, aquesta composició obliga l’espectador a contemplar per a entendre l’obra ja que amb “mirar només no val, necessites un temps per a capturar què succeeix en ella”. Així mateix, explica que la temporalitat es reflecteix “no solament pels elements que la conformen sinó de moment triat per l’artista per a situar l’obra atés que s’emmarca dins d’un període imperial d’Espanya’”.

Fins al pròxim 27 d’octubre podrà visitar-se aquesta mostra situada a la Sala Estudi General de la Nau i que arreplega les obres de les galeries d’art de la Comunitat Valenciana que componen l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVAC). L’exposició està organitzada per la Universitat de València, Fundación Cañada Blanch i LaVAC, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València.

El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per Lorena del Corral (crítica d’art), Luisa Espino (crítica d’art), Juan Viña (president de Fundación Cañada Blanch), Paula Sánchez (directora de Fundación Cañada Blanch), Manel Costa, membre del Patronat de Fundación Cañada Blanch i col·leccionista d’art, i Norberto Piqueras (responsable d’exposicions Centre Cultural La Nau de la Universitat de València).

Tempus quietare. Voluntat contemplativa i art està concebuda com un recorregut per a conéixer com les galeries participants materialitzen aqueixa percepció del temps i de la serenitat per a la contemplació de l’art de la qual tracta l’exposició. Així mateix, és una crítica vetlada a l’era digital i de la multitarea que ha creat espectadors ‘‘absents, fugaços i sense mirada’’. La mostra està composta per una trentena d’obres esculturals, pictòriques, fotogràfiques i audiovisuals en diferents llenguatges, suports i formats.

L’exposició participen dihuit galeries de la Comunitat Valenciana: Galería Thema, La Mercería, Plàstic Murs, Aural Galería, Galeria Vangar, Espai Tàctel, Alba Cabrera Art Contemporani, Espaivisor, Shiras Galería, Luis Adelantado, The Blink Project, SET Espai d’Art, Galería Punto, Cànem Galeria, Rosa Santos, Galería Cuatro, Isabel Bilbao Galería de Arte i Galeria Benlliure. Cadascuna ha presentat obres pictòriques, escultòriques, fotogràfiques o audiovisuals que estaran exposades fins al proper 27 d’octubre al centre cultural de la Universitat de València.

Nova imatge del Premi

També s’ha presentat la nova marca del premi, una de les novetats d’aquesta edició. Obra del dissenyador gràfic, Antonio Ballesteros, la creació d’aquesta identitat pròpia posa en valor la trajectòria del Premi Fundación Cañada Blanch. Ballesteros ha explicat que en el disseny es poden identificar a les galeries que participen en aquesta edició ja que estan representades pels 18 punts que el conformen.