Gustau Camps-Valls, distingit per la IEEE Geoscience and Remote Sensing Society

  • 16 de gener de 2017
 
Imagen de la noticia

La IEEE Geoscience and Remote Sensing Society acaba de nomenar “Distinguished Lecturer” al físic de la Universitat de València Gustau Camps-Valls, per la seua contribució al desenvolupament d’algoritmes per a l’anàlisi de dades de teledetecció, observació de la Terra i geociència i pel seu paper en la promoció d’aquest camp entre la comunitat científica mundial.

Camps-Valls pertany al Departament d’Enginyeria Electrònica de la Universitat i lidera el grup «Image and Signal Processing» del Laboratori de Processat d’Imatges (LPI), al Parc Científic de la institució acadèmica.

La IEEE Geoscience and Remote Sensing Society (http://www.grss-ieee.org/) acaba de nomenar “Distinguished Lecturer” al físic Gustau Camps-Valls, del Departament d’Enginyeria Electrònica de i líder del grup «Image and Signal Processing» del Laboratori de Processat d’Imatges (LPI) de la Universitat de València. Es tracta d’un dels tres professors distingits en 2016 per aquesta societat professional d’experts en Teledetecció, Geociència i Observació de la Terra, que compta amb prop de 5.000 membres en 100 països. 

El programa “IEEE Geoscience and Remote Sensing: Distinguished Lecturer” té com objectius fonamentals el de divulgar el progrés i avenços en el camp de la teledetecció («remote sensing») i fer partícip d'ells a la comunitat científica internacional. El programa dóna suport als capítols regionals i estatals de tot el món posant a la seva disposició conferenciants que puguen inspirar i estimular nous investigadors. 

Les contribucions de Gustau Camps-Valls se centren al desenvolupament d'algoritmes d'aprenentatge automàtic per a l'anàlisi de dades de teledetecció, observació de la terra i geociència. És autor de 120 articles en revistes, més de 150 ponències, 20 capítols internacionals de llibres i editor de varios llibres internacionals relacionats amb processament de senyals, dades i mètodes d'aprenentatge automàtic. Posseeix un índex h=48, va entrar en la llista ISI d'investigadors altament citats en 2011, i Thomson Reuters ScienceWatch va identificar un dels seus treballs com a recerca capdavantera. El 2015, va obtenir el prestigiós European Research Council (ERC) Consolidator Grant per avançar en l'aprenentatge estadístic de dades d'observació de la Terra.

Gustau Camps-Valls ha estat membre de l'equip científic asessor del proper satèl·lit MTG-IRS d'EUMETSAT, i editor associat de les revistes IEEE Transactions on Signal Processing, IEEE Signal Processing Letters, IEEE Geoscience and Remote Sensing Letters, IEEE Selected Topics in Signal Processing i IEEE Geoscience and Remote Sensing Magazine. Amb el reconeixement obtingut com a «Distinguished Lecturer» de la IEEE GRS Society, el científic impartirà lliçons magistrals sobre tractament avançat de dades i mètodes automàtics («machine learning») arreu del món.