L’historiador Ricard Vinyes parla a La Nau sobre memòria històrica

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 3 d’octubre de 2018
 
Ricard Vinyes. Museu d'Història de Catalunya. Pep Parer.
Ricard Vinyes. Museu d'Història de Catalunya. Pep Parer.

El catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, va oferir el passat 2 d’octubre, la conferència ‘Història i memòria: polítiques públiques de memòria’ al Centre Cultural La Nau. L’acte, organitzat per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, va tindre lloc a l’Aula Magna a les 19 hores amb la finalitat de conéixer la situació actual de la memòria històrica.

La conferència de Ricard Vinyes pretén respondre a les qüestions més comunes en relació amb la situació de la memòria històrica espanyola. Aquest acte s’emmarca en el programa de conferències de l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, i serà presentat per Marc Baldó, catedràtic d’Història Contemporània a la Universitat de València i director de l’Aula.

La investigació del Front Popular i la Guerra Civil, la violència política de l’estat, especialment en dones i infants, i les polítiques públiques de memòria són les principals línies de recerca de Ricard Vinyes. De la seua especialització en memòria històrica naix aquesta conferència.

Vinyes, especialista en polítiques públiques de memòria, ha presidit les comissions redactores del Projecte del Memorial Democràtic de Catalunya i la del Centre de la Memòria per al País Basc, i és autor de llibres com ‘El Estado y la memoria: gobiernos y ciudadanos frente a los traumas de la historia’ i ‘Diccionari de la memòria col·lectiva’, un manual per a especialistes i públic en general. També és col·laborador en diaris com El País o Público i en programes d’història de TV3.