La historiadora de la ciència Londa Schiebinger serà investida ‘honoris causa’ de la Universitat de València, hui dilluns

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de març de 2018
 
Londa Schiebinger.
Londa Schiebinger.

Londa Schiebinger, catedràtica d’Història de la Ciència a la Universitat de Stanford, serà investida ‘honoris causa’ de la Universitat de València hui dilluns, dia 12 de març. L’acte acadèmic comença a les 13 hores al Paranimf de l’edifici històric del carrer de La Nau. La ‘laudatio’ està a càrrec de Capitolina Díaz Martínez, catedràtica de la Facultat de Ciències Socials. La sessió serà retransmesa en directe per MediaUni

Londa Schiebinger (Lincoln, Estats Units, 1952) és catedràtica John L. Hinds d’Història de la Ciència de la Stanford University, on dirigeix els estudis de postgrau del departament d’Història de la Ciència i copresideix, en els àmbits de sexe i gènere en salut pública, l’Stanford Center for Population Health Research. Dirigeix el programa Gendered Innovations in Science, Health & Medicine, Engineering and Environment, finançat per la Unió Europea i els Estats Units.

Bachelor en Lletres per la universitat de Nebraska, va obtenir el seu màster i doctorat en Història a Harvard University, i va gaudir de diverses beques com la Fulbright, beques Rockefeller i de la National Science Foundation nordamericana.

La seua destacada investigació s’ha centrat en la història de la participació de la dona en la ciència, el gènere a l’estructura de les investigacions científiques i el gènere del coneixement humà, essent una autoritat internacional reconeguda en gènere i ciència.

Autora de nombroses publicacions, diversos dels seus llibres han estat reconeguts a nivell mundial, rebent distints premis i reconeixements com, entre altres, l’Alexander von Humboldt Research Prize, l’Atlantic History i el John Simon Gugghenheim Fellowship, i és doctora ‘honoris causa’ per les universitats de Vrije (Brussel·les) i Lund (Suècia).