Hui dilluns arranca la Universitat d’Estiu de Gandia amb una conferència de Joan Romero

  • 18 de juliol de 2016
 
Universitat d’Estiu de Gandia

La 33a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia, sota el lema ‘Organització Territorial. De l’escala local a la global’, arranca hui dilluns, 18 de juliol, amb una conferència del professor Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València. Titulada ‘Les persones primer. Nous reptes per a les ciutats i les regions en l’era de la revolució tecnològica’, la intervenció de Romero començarà a les 20 hores, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

Joan Romero centrarà l’atenció del seu discurs en el nou paper que juguen les persones i els ciutadans dins del nou panorama polític, social i econòmic.  

Per la seua banda, el director de la Universitat d’Estiu, J. Emili Aura, ha destacat la importància d’establir un debat al voltant de la sostenibilitat i l’economia social davall el paraigües del lema d’enguany i ha recordat: “No es pot restar atenció als conflictes que s’estan produint en els darrers anys al nostre entorn, per exemple al Mediterrani amb el drama de la immigració i els refugiats o més recentment amb el ‘brexit’, ja què provoquen importants conseqüències humanes i per a la població”. 

Quant a l’oferta formativa, es manté la mateixa dinàmica d’anys anteriors, amb una desena de cursos proposats sobre territori, institucions, desenvolupament o salut, i un nombre d’assistents que segueix la tendència de matrícules d’altres edicions amb vora 400 alumnes inscrits.

Entre els cursos que desperten major interés dels alumnes destaquen els vinculats amb el desenvolupament personal i la salut, així com amb territori i governança.

És el cas de cursos com el número 3, ‘Democràcia des de baix: una nova agenda per a la millora i ampliació de les funcions dels governs locals’; o el 16, ‘Neurofelicitat: psicobiologia de les emocions’, que han omplit les places disponibles amb 30 matriculats en cadascú. 

En l’àmbit cultural, a les activitats obertes es podrà gaudir de música i teatre arrelat al territori. Dins de les activitats de Les Nits s’ha produït una permuta de dia que afecta l’espectacle ‘Nus’ de Pep el Botifarra i Miquel Gil, que es farà dijous 21 de juliol, i al concert del grup Xaluq, que actuarà divendres 22.

Més informació
Dossier de Premsa