L’ICIAM celebra l’Industry Day a la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 17 de juliol de 2019
 

L’Industry Day, una jornada divulgativa al voltat de la més alta innovació en la tecnologia matemàtica al món industrial, on s’han mostrat al sector industrial el gran potencial innovador de les eines matemàtiques.

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació ha acollit la celebració de l’Industry Day, una jornada orientada a la transferència de coneixement de la tecnologia matemàtica on es mostrarà al sector industrial el gran potencial innovador de les eines matemàtiques de l’estadística, el big data i el MSO (Modelat, Simulació i Optimització).

Aquesta activitat s’ha celebrat per primera vegada dins de l’International Congress on Industrial and Applied Mathematics (ICIAM) que acull la Universitat de València amb la finalitat d’obrir i establir nous canals de comunicació entre investigadors i potencials usuaris de les eines matemàtiques.

A l’acte inaugural de la jornada han participat la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial, Javier Ponce; la presidenta del International Council for Industrial and Applied Mathematics, María Esteban; i la presidenta de la Xarxa Espanyola Matemàtica-Indústria i directora de l’Institut Tecnològic de Matemàtica Industrial, Peregrina Quintela.

La rectora ha assenyalat que “aquest congrés posa de manifest la importància de la Facultat de Matemàtiques, de la matemàtica aplicada i dels grups de recerca en aquest àmbit  que són capaços d’atraure un congrés d’aquesta magnitud”. Amés, ha remarcat que activitats com aquesta donen visibilitat a la Universitat e València tant en el món universitari com en el de la indústria i de les empreses, i això és molt positiu per a la nostra universitat i la nostra comunitat universitària.

Els i les assistents a l’Industry Day podran gaudir d’una àmplia varietat de conferències a càrrec de professionals de les més destacades empreses del sector com són Fujitsu, Gore, Banc Santander, Siemens, NEC i National Institute of Standards and Technology, entre d’altres, que presentaran els resultats de les seues darreres investigacions i avanços en la matèria així com els beneficis que aporten.