Ignacio Ramonet alerta sobre l’emergència climàtica actual en els Encuentros Cañada Blanch a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 7 d’octubre de 2019
 
Ignacio Ramonet.
Ignacio Ramonet.

Ignacio Ramonet, guardonat amb el Premi FAO Espanya per la seua tasca com a periodista i director de 'Le Monde diplomatique' en espanyol, va ser l’encarregat d’analitzar quin és el camí per aconseguir frenar el canvi climàtic i proposar mesures viables i sostenibles. Ramonet va participar en una nova edició dels Encuentros Cañada Blanch que va tenir lloc dilluns, dia 7 d'octubre, al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

El canvi climàtic afecta totes les regions del món: les temperatures augmenten, els casquets polars es fonen, puja el nivell de la mar i canvien els ecosistemes amb la consegüent extinció d’algunes espècies animals. Per això, Ramonet ha decidit centrar la seua intervenció en aquesta urgència climàtica amb el títol ‘Alarma ecológica, emergéncia climàtica’.  El periodista també comentarà el paper que hi ha tingut l’activista  Greta Thunberg, així com la necessitat de conscienciació climàtica i els últims fenòmens meteorològics que han tingut lloc a la Comunitat Valenciana.

Ramonet, que va ser nomenat fill predilecte de la humanitat pel Congrés Hispanoamericà de Premsa, el Congrés Mundial d’Universitats i l’International Congress University of Media, ha esdevingut una de les figures clau del periodisme. És cofundador de l’organització no governamental Media Watch Global i catedràtic emèrit de Teoria de la Comunicació a la Universitat Denis-Diderot.

Aquesta activitat, que organitza la Fundación Cañada Blanch juntament amb el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la Fundación Mondiplo i Le Monde diplomatique en espanyol, respon així a la preocupació social que va inundar els carrers de tot el món la setmana passada per reclamar accions efectives contra el canvi climàtic per part dels governs. Ramonet també explicarà quins han sigut els errors que han accelerat aquest fenomen i les possibles solucions per poder garantir la vida del planeta de manera responsable.

Encuentros Cañada Blanch

La Fundación Cañada Blanch organtitza el cicle Encuentros Cañada Blanch amb una doble perspectiva: trobar un tema d’actualitat  i professionals que puguen abordar-lo de manera efectiva. Tot això amb l’objectiu d’acostar el treball d’aquestes persones a la societat i generar debats que afavorisquen l’intercanvi de coneixement. Anteriorment, hi han participat personalitats com l’actor Juan Diego Botto, la directora de cinema Isabel Coixet i la violinista Isabel Villanueva.