S’inaugura l’onzena edició de La Cabina

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 13 de novembre de 2018
 
Moment de la presentació del festival.
Moment de la presentació del festival.

Aquest dimecres, 14 de novembre, s’inaugura (20 hores) l’onzena edició de La Cabina, Festival Internacional de Migmetratges de València, al Palau de la Música, tal com s’anuncià en la presentació del festival dimarts passat a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. Presentarà l’acte, per segon any, Viviendo del cuento.

Aquesta edició de La Cabina, l’únic festival internacional de migmetratges del món, se celebrarà entre el 14 i el 24 de novembre. Aquest any, el festival ha batut el rècord de migmetratges amb més de cinc-centes produccions que participaran en la secció de competició Amalgama, la seu de la qual serà el Centre Cultural La Nau, i en la secció oficial. L’entrada a l’acte d’inauguració és lliure, amb invitació, que es pot adquirir fins a una hora abans en la taquilla.

Sara Mansanet, directora del festival, ha anunciat les novetats d’aquesta edició: la renovació de l’acord amb la plataforma Filmin, que crearà un canal específic de La Cabina en el qual es podrà veure una selecció de migmetratges durant els dies del festival; l’augment de sessions diàries i la seua conversió en sessions individuals (a diferència de les edicions anteriors, en les quals es projectaven dues pel·lícules en cada sessió) per a donar importància a cada producció com a obra completa; el lliurament del Premi Barreira al millor guió en la secció Amalgama; i l’ampliació de les activitats paral·leles del concurs.

D’una banda, el Centre Cultural La Nau serà la seu de diversos actes del Festival La Cabina. En primer lloc, a l’Aula Magna es projectaran les deu pel·lícules de la secció Amalgama i les que premie el jurat Docma en la cinquantena edició del Festival de Cinema Documental Alcances el 21 de novembre. A més, en aquesta mateixa sala es projectaran les obres de la secció La Cabina Inèdits: sis migmetratges de directors consagrats de la talla d’Helena Lumbreras, Anna Biller, Emmanuelle Bercot o Lois Weber, pel·lícules desconegudes per al gran públic, perquè no van tindre una distribució ni es projectaren en sales comercials en el seu moment. El preu de les entrades és de dos euros i mig. Es poden adquirir en la taquilla de La Nau.

El dia 16 de novembre, a les 19 hores, a la Sala Matilde Salvador de La Nau hi haurà una sessió de videopoesia. L’entrada serà gratuïta. 

En la clausura de l’onzena edició del Festival La Cabina el 24 de novembre, a les 18 hores, al Claustre de La Nau actuarà el grup musical La Muñeca de Sal. L’entrada també és gratuïta.

D’altra banda, a la Filmoteca de València es projectaran les pel·lícules de la secció oficial, setze migmetratges de catorze països. En aquestes produccions es tracten temes d’importància social com ara la transsexualitat, la pedofília o les malalties terminals, segons va informar Sara Mansanet. El preu de les entrades és de dos euros i mig. Es poden adquirir en la taquilla de la Filmoteca.

Al Centre del Carme de Cultura Contemporània es faran els concerts de la secció Visuals el 22 de novembre i una jornada sobre Fashion Films el 19 de novembre a Barreira Art+Disseny. L’entrada a tots els actes és gratuïta. A més, en La Cabina es farà l’estrena nacional del migmetratge interactiu Tantale.

L’onzena edició de La Cabina, entre el 14 i el 24 de novembre, l’organitzen el Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, l’Institut Valencià de Cultura, la Conselleria de Cultura a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Diputació de València. També hi col·laboren l’Ajuntament de València i el Palau de la Música. Té el patrocini oficial de Cerveza Turia i Caixa Popular.


 

Arxivat en: