S’inaugura la XX Mostra art públic / universitat pública al Campus de Burjassot

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 27 de setembre de 2017
 
Obra premiada en la Mostra art públic / universitat pública, edició de 2016. © Miguel Lorenzo
Obra premiada en la Mostra art públic / universitat pública, edició de 2016. © Miguel Lorenzo

Per segona vegada, dins la programació del Festival de Benvinguda de la Universitat de València, el campus de Burjassot-Paterna acull la Mostra art públic / universitat pública, que tindrà lloc del 2 al 27 d’octubre

Aquesta XX edició s’inaugura dilluns 2 d’octubre, a les 12:00, a l’entrada de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, ETSE-UV, amb la visita a totes les instal·lacions i l’oferiment d’un vi d’honor a les 13:30 a la Cafeteria del Campus.

Amb art públic / universitat pública, la Universitat de València pretén transformar el seu entorn en un lloc d’intervenció artística obert a la societat. Aquesta activitat, que nasqué el curs 1997-1998 i ha estat comissariada, des d’aleshores i fins a la divuitena edició, per l’actual gerent del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, fa vint anys i incorpora, entre altres canvis, la novetat de promoure la reflexió sobre el binomi art i ciència perquè, d’acord amb les bases de la convocatòria, les obres han de palesar una de les múltiples possibilitats que ofereix la relació entre la creació artística i la ciència. Art públic / universitat pública és una ocasió per acostar la ciència a la reflexió artística. Així mateix, comporta una aproximació del conceptualisme de l’art contemporani a la metodologia científica.

La Mostra està organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat. La comissària Alba Braza, juntament amb Salomé Cuesta, directora del departament d’Escultura de la Universitat Politècnica de València, l’artista plàstic Carlos Domingo, la tècnica Maite Ibáñez, la directora del Sedi Charo Álvarez, i el delegat d’Estudiants Jordi Caparrós, tots tres de la Universitat de València, han estat les persones encarregades de fer la selecció de les obres, premiades amb 2.000 euros cadascuna. Els artistes seleccionats són els següents: Anaisa Franco, Cristian Gil Gil, Ernesto Casero, Laura Palau, Ainhoa Salas i Guillermo Lechón.

Les obres que s’exhibiran al campus de Burjasot- Paterna són:

Anaisa Franco: Frustración, de la sèrie Psychosomàtic, 2012. TV LCD, ordinador, càmera Kinect, software electrònic (50 x 40 x 100 cm).

Cristian Gil Gil: Cau de coneixement, 2017. Arrels de taronger (320 x 85 cm).

Ernesto Casero: For the Birds, 2017. Vinil sobre paret (mesures variables).

Laura Palau: Cámara oscura, 2017. Contenidor marítim d’acer (260 x 600 x 244 cm).

Ainhoa Sala i Guillermo Lechón: Flexivídeo, 2015. Pure Data, sensors de flexió, silicona (mesures variables).

Més informació: