Inauguració de la 21 edició de ‘Qui pot ser empresari?’

  • Gabinet de la Rectora
  • 27 de gener de 2020
 

El saló d’actes d’ADEIT ha acollit la presentació de la 21 edició del curs ‘Qui pot ser empresari?’ de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, que enguany compta amb M. José Félix, directora general de Helados Estiu, com nova directora acadèmica.

La inauguració ha estat presidida per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, acompanyada del president del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual de Miguel, i la presidenta de ADEIT, M. Emilia Adán. La lliçó inaugural ha estat a càrrec de la nova directora acadèmica, M. José Félix, qui es converteix en la primera dona en ocupar aquest càrrec.

Per aquesta edició i la pròxima, Félix ha dissenyat un programa centrat en les habilitats personals i en l’experiència empresarial. El curs incrementarà les visites a empreses i una vegada finalitzada la formació, l’estudiantat presentarà les seues idees de negocia per equips.

Al seu discurs, la rectora M. Vicenta Mestre ha volgut agrair ‘als empresaris i empresàries que formen part d’aquesta experiència la seua generositat i la seua aposta, i especialment al president del Patronat, Carlos Pascual, autèntica ànima d’aquesta Càtedra’. ‘Als alumnes vos dic que teniu la sort de comptar amb una formació única que reuneix moltes de les característiques d’aquesta universitat: formació interdisciplinària, cerca de l’excel·lència, joventut, il·lusió, experiència, professionalitat i orientació cap a la transferència de coneixement a la societat’, ha afirmat Mestre.

Organitzat per la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, durant els 20 anys de ‘Qui pot ser empresari?’ han passat un total de 800 alumnes que han sigut formats per 25 empresaris i directius d’empreses líders que han transmès la seua experiència professional als estudiants de grau i postgrau de la Universitat de València. Amb la finalitat d’apropar la realitat empresarial al món acadèmic, el curs de 60 hores i gratuït pretén atorgar als alumnes una formació pràctica que fomente l’esperit d’emprenedoria i empresa.

Nombrosos i destacats empresaris i directius empresarials han sigut directors acadèmics d’aquest curs, com Juan Roig de Mercadona, Vicente Boluda de Grupo Boluda, Antonio Adés de Ford España, Carlos Bertomeu d’Air Nostrum o Adolfo Utor de Baleària.

La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València es regeix per un Patronat presidit per Carlos Pascual de Miguel i que en l’actualitat conta amb 49 empreses. 25 directius d’aquestes empreses són part del professorat que imparteix el curs ‘Qui pot ser empresari?’ junt amb alguns docents universitaris. 

Arxivat en: Càtedres