Inauguració de la 22 edició de "Qui pot ser empresari?"

  • Gabinet de la Rectora
  • 27 d’octubre de 2020
 
Inauguració
Inauguració "Qui pot ser empresari?"

La Càtedra de Cultura Empresarial ha inaugurat el seu programa “Qui pot ser empresari?” amb la conferència de la directora general de Twitter Espanya i Portugal, Nathalie Picquot.

El programa “Qui pot ser empresari?”, que té per objectiu generar interés entre els universitaris pel món de l'empresa, es va inaugurar el dilluns 26 d'octubre amb una conferència de la directora general de Twitter España Nathalie Picquot.

A l'acte d'inauguració del curs van participar la rectora de la Universitat de València María Vicenta Mestre, la presidenta de la seua Consell Social María Emilia Adán, el president de la Càtedra Carlos Pascual i la directora acadèmica del programa María José Felix. 

El “Qui pot ser empresari?” és el programa més longeu de la Càtedra de Cultura Empresarial, que enguany compleix la seua 22 edició, i que té com objectiu el fomentar l'esperit d'empresa entre la comunitat universitària. Es tracta d'un curs gratuït que es realitza d'octubre a juny i es compta amb la col·laboració d'alguns dels empresaris i empresàries més representatius de la Comunitat Valenciana que formen part del patronat de la Càtedra. Són els propis empresaris els encarregats de transmetre als estudiants mitjançant classes magistrals les seues experiències així com determinats aspectes sobre la creació i direcció empresarial.

La primera de les sessions formatives ha tingut com a protagonista a Nathalie Picquot, directora general de Twitter Espanya i Portugal que va oferir la una ponència sota el títol “Twitter com a eina per a l'empresa” en la qual ha desgranat algunes de les claus per a liderar equips o les qualitats que ha de tindre el líder d'un projecte empresarial. 

La rectora de la Universitat de València M.ª Vicenta Mestre ha volgut primer de tot agrair “la implicació de tots els que formen part de la Càtedra i fan realitat aquest curs, curs pioner a Espanya a establir un diàleg de tu a tu entre empresaris consolidades i estudiants”. “La nostra societat requereix del dinamisme de l'emprenedoria, d'uns teixits productius estables amb una cultura d'organització clara i directa i programes com "Qui pot ser empresari?" fomenten aquests valors”, ha assenyalat la rectora.  

M.ª Emilia Adán presidenta del Consell Social de la UV ha ressaltat la importància de programes com el “Qui pot ser empresari?” com a reforç de la formació acadèmica de la universitat. “Que s'hagen inscrit alumnes i alumnes de vint titulacions diferents de la Universitat de València demostra l'interés dels i les estudiants en aquest programa”, ha conclòs.  

Per la seua part el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, ha posat en relleu la qualitat de la primera classe magistral a càrrec de Nathalie Picquot. “Hem encertat perquè Twitter és un tema que té molt interés tant per als nostres alumnes com per als nostres empresaris”, ha postil·lat. A més, el president de la Càtedra ha volgut remarcar el valor que el curs que compleix enguany la seua edició número 22. “La clau són els 50 empresaris amb els quals comptem en el patronat que són persones molt compromeses”, ha afegit. 

Finalment, la directora acadèmica del curs María José Félix ha destacat el “ben cuidat” que està el curs que s'ha preparat per a enguany i la participació d'empreses de diferents sectors. “Serà molt interessant veure les diferents circumstàncies que estan havent d'afrontar en l'actualitat amb la incertesa que tenim en els diferents sectors. Parlarem de lideratge, d'equips, d'internacionalització, de startups, de patrimoni o el valor de la comunicació”, ha assenyalat. 

Imatges: