Inauguració del curs 2019 de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

  • Gabinet de la Rectora
  • 17 de gener de 2019
 
RAMCV

L’obertura del curs s’ha celebrat a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, on també s’han lliurat el Premis 2018 i s’ha obert la convocatòria de premis per al curs 2019.

L’acte ha estat presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, acompanyada per la presidenta del Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV), Carmen Leal; la directora general de Assistència Sanitària de la Generalitat Valenciana, Marian García; la vicepresidenta huitena de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; la presidenta del Col·legi de Metges de la València, Mercedes Hurtado; el secretari general de RAMCV, Juan Viña; i degà de la Facultat de Medicina, Javier Chorro.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha destacat 'l'orgull de poder estar a aquest acte d'inauguració de la Reial Acadèmia de Medicina, una institució amb una transcedència sobtadament acreditada durant els seus quasi 200 anys d'història'.

Sota el títol de ‘Anestesia, reanimació i tractament del dolor en l’àmbit de la medicina actual’, l’acadèmic de nombre de la RAMCV Manuel Barberá ha pronunciat el discurs inaugural, on ha realitzat un recoorregut sobre l'evolució de l'anestesia al llarg de la història i els actuals reptes als que s'enfronta en el marc de la medicina actual.

La Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, creada al gener de 1831, té com missió principal l'estudi i la investigació de les ciències mèdiques i afins en els àmbits de tota la comunitat autònoma. Així mateix, col·labora amb les autoritats sanitàries, universitàries i judicials en tots els nivells de l'Administració Pública, emetent, a més, tots els informes mèdics que li siguen requerits per qualsevol d'aquests organismes oficials.