Inauguració del II Congrés Internacional de Dret Bancari Europeu

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 d’octubre de 2020
 

El Paranimf de l’edifici històric de La Nau ha acollit, amb un aforament limitat, l’acte d’inici del II Congrés Internacional de Dret Bancari Europeu que durant dos dies es centrarà en la Banca pública d'inversió o promoció a Europa.

El II Congrés Internacional de Dret Bancari Europeu, organitzat pel projecte Erasmus+ European Banking Law i amb la col·laboració de la Facultat de Dret i la Generalitat Valencia, s’ha inaugurat hui dijous 22 d’octubre amb la presència de la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, el conseller d’Hisenda Pública i Model Econòmic, Vicent Soler, i el professor del departament de Dret Administratiu i Processal i director del Congrés, Juan Antonio Ureña.

Degut a les necessàries mesures de seguretat per la pandèmia de la COVID-19, el congrés té una modalitat mixta de semipresencialitat, amb un aforament limitat i una retransmissió en directe a través de la senyal del Taller d’Audiovisuals de la UV que es pot seguir al següent enllaç.

La rectora M.ª Vicenta Mestre ha volgut primer de tot felicitar al professor Ureña per ‘l’excel·lent elecció temàtica, que permet abordar l'actualitat del Banc Europeu d'Inversions i del nostre Institut de Crèdit Oficial, el repte jurídic de xoc institucional plantejat pel Tribunal Constitucional alemany, i la realitat de la banca pública des d'una comparativa internacional’.

D’altra banda, el conseller Vicent Soler ha recordat el paper que juga l’Institut Valencià de Finances (IVF) i ‘la importància de poder comptar amb una banca pública forta i consolidada que ajude al tan necessari canvi de model productiu’. ‘Aquest congrés es revela com una magnifica oportunitat per reflexionar sobre l’actual context convulsiu tant a nivell europeu, com nacional i local del sector bancari’, ha afirmat Soler.

‘El tema de la banca pública no és un tema que a soles deuria interessar als juristes, sinó que és un tema que és interessant per a tota la ciutadania, més important encara si cap després de la pandèmia del coronavirus, ja que el seu paper s’ha vist reforçat davant l’actual context de crisi social i econòmica’, ha remarcat el professor Juan Antonio Ureña.

En el congrés hi ha reservat un espai per a la reflexió sobre el sistema bancari a Espanya, prenent l’exemple de la Comunitat Valenciana, amb la presència d’alguns dels professionals amb major responsabilitat en entitats financeres públiques i privades.

Entre els participants, destaquen acadèmics i professionals, com el director legal del BEI, José María Fernández Martín; el director legal de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), Juan Alfonso Doménech; i el director dels Serveis Jurídics de Bankia, Antonio Zafra. També hi participaran acadèmics de les universitats Queen Mary de Londres, Siena, Calàbria, Ginebra, Complutense, Santiago de Compostel·la i València.

Arxivat en: Facultat de Dret