Inauguració de la I Jornada Internacional Cinema i No Violència

  • Gabinet de la Rectora
  • 7 de novembre de 2019
 
Imagen de la noticia

El saló d’actes de la Facultat de Ciències Socials ha acollit la inauguració de la I Jornada Internacional Cinema i No Violència que durant tot el dia de hui 7 de novembre analitzarà el tema de la violència des de la perspectiva del cinema i les seues possibles solucions.

L’acte inaugural ha estat presidit per la rectora la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre; el degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí; la vicedegana de Cultura i Participació, Inmaculada Verdeguer; la professora i organitzadora de la Jornada, Mercedes Botija; i l’organitzadora del Festival Internacional Cinema i No Violència (FICNOVA), Pepa Benítez.

La rectora M.ª Vicenta Mestre ha destacat el paper de les universitats ‘com agents transformadors de la societat capaços de fer anàlisis i investigació que done l’oportunitat de descobrir ferramentes que substituïsquen la violència pel diàleg, el respecte i la igualtat, una violència cada vegada més present en la nostra societat des de la més terna infància’.

Per la seua part, el degà Albert Moncusí ha remarcat el paper de transformació que té la pròpia Facultat de Ciències Socials a la societat, ‘la transformació cap a la no violència, perquè la no violència comença per un mateix, per les actituds personals de cadascú. Per això la importància de ser oberts, de posat la llavor d’un futur sense violència’.

Posteriorment, ha tingut lloc la conferència inaugural sota el títol “El activisme social com reivindicació front a la violència” impartida pel professor Emèrit de la Teoria Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i president de Universidad Internacional por la Paz, Arcadi Oliveres.

Imatges: