Inauguració de la jornada sobre Psicologia i Diversitat Sexual, de Gènere i Familiar

  • Gabinet de la Rectora
  • 4 d’octubre de 2018
 
Jornada Diversitat

Les Clíniques de la Universitat de València junt amb el Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (Lambda) han organitzat aquesta jornada que pretén aprofundir en la diversitat i la inclusió social d’aquest col·lectiu des de la perspectiva professional.

L’acte d’inauguració ha tingut lloc al Saló d’Acte de la Facultat de Psicologia i ha estat presidit per la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre; el director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo; la secretària d’organització del Col·lectiu Lambda, Maria Jarga; el director de la Fundació Lluís Alcanyís, José Manuel Almerich; i la degana de la Facultat de Psicologia, Mª Dolores Sancerní.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut començar el seu discurs recordant que és necessari que tots els òrgans públics garantisquen els drets i les llibertats de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual. En eixe context, ha agraït el treball fet per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. ‘La Universitat estarà sempre al costat dels organismes públics per avançar en aquest repte’, ha destacat Mestre.

El director general l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat ha recordat que afortunadament ha canviat molt la situació d’aquest col·lectiu en els últims, ‘però encara queda molt per arribar a la inclusió plena’. De Lamo ha afirmat que li agradarien que aquest tipus de jornades i formacions s’inclogueren dins dels plans d’estudis, ‘que impregne a totes les facultats, perquè sols així aconseguirem professionals implicats’, ha reiterat.

Par la seua part, la secretaria d’organització de Lambda, Maria Jarga, ha volgut agrair a la Facultat de Psicologia, a la Universitat i a la Fundació Lluís Alcanyís la implicació en aquest tema. Jarga ha desitjat que la jornada siga útil i interessant i ajudar en el desenvolupament dels professionals implicats.

‘Les Clíniques de la Universitat estan bolcades en l’atenció als col·lectius més desfavorits, està en la nostra ideologia i valors oferir un servei públic que ajude a una major inclusió i igualtat de la nostra la societat’, ha remarcat José Manuel Almerich.

Finament, la degana Mª Dolores Sancerni ha manifestat que la Facultat de Psicologia sempre ha sigut i serà sensible a les qüestions de diversitat, perquè ‘l’objectiu al que hem d’arribar com a societat és la convivència pacifica entre totes les persones’.

Imatges: