Un informe de la Universitat aposta per reformes legislatives per al treball en plataformes digitals

  • Gabinet de Premsa
  • 5 de desembre de 2019
 
Adrián Todolí i Enric Nomdedéu
Adrián Todolí i Enric Nomdedéu

Un estudi de la Universitat de València sobre ‘El treball en plataformes digitals en la Comunitat Valenciana’ apunta que la majoria de les persones treballadores de plataformes digitals són joves i 1 de cada 3 té sobrequalificació. Junt amb l'informe s'han presentat un codi de bones pràctiques enfocat a empreses i un fullet informatiu perquè les persones treballadores de plataformes digitals coneguen els seus drets. Aquests materials, conjuntament amb l'informe, es distribuiran de manera digital i física a través dels Espai Labora i de la web i les xarxes de comunicació de LABORA.

El professor de Dret del Treball de la Universitat de València, Adrián Todolí i el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu han presentat a València aquest informe que aborda la transformació que l'economia de plataformes està realitzant en el mercat laboral i els nous desafiaments legislatius que comporta la digitalització del treball.

Les plataformes digitals són agents econòmics que a través d'una web, app... poden adoptar diversos rols: compravenda de productes, préstec o lloguer de béns (cotxes, cases, aparcaments…), prestació de serveis (repartiment, transport, cures, reparacions, etc.). Alguns exemples d'aquest tipus d'empreses són: Glovo, Deliveroo, Nemvo, UberEats, Habitissimo, TopAyuda, FreeTour, EntreLetrados, Cabify, Tripadvisor, Taski o Civitatis.

L'economia digital, també denominada ‘economia de plataformes’ o ‘economia col·laborativa’ no solament suposa un canvi de paradigma tecnològic sinó que també implica una nova manera d'organitzar el treball. A Espanya, més del 11,6% de la població ha rebut ingressos per part de les plataformes digitals. Així mateix, el nostre país és el segon d'Europa, per darrere de Regne Unit, en el qual més població utilitza aquests serveis.

“El treball exercit a través de plataformes digitals modifica i erosiona la concepció tradicional que fins ara teníem de què era un lloc de treball i les maneres de vida, drets i obligacions vinculats a aquests”, ha exposat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.

Per això, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, LABORA, ha col·laborat amb la Càtedra d'Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València en l'elaboració d'aquest informe.

El treball en plataformes digitals no sols afecta persones sense qualificació, sinó que professions com l'advocacia, l'arquitectura, la informàtica... també es veuen afectades. La majoria de les persones treballadores de plataformes digitals són joves: el 70% té menys de 45 anys. A més, un de cada tres treballadors té més formació de la que es requereix per a les tasques que exerceixen, per la qual cosa està sobrequalificat.

“Cal acabar amb l'estereotip que les persones que treballen per a plataformes digitals són persones sense formació que fan tasques no qualificades. La realitat és molt més complexa, Glovo i Deliveroo són només la punta de l'iceberg”, ha declarat el professor i codirector de la Càtedra d'Economia Col·laborativa de la UV, Adrián Todolí.

Les dades de l'informe revelen que les plataformes no creen nous sectors productius ni noves ocupacions, sinó que essencialment es limiten a canviar la manera d'oferir serveis en el mercat i d'organitzar el treball de professions preexistents.

A més, l'economia de plataformes no necessàriament ha facilitat la integració de nous membres al mercat laboral, sinó que en general ha transformat les relacions contractuals d'aquells que ja es troben inserits en ell. Aproximadament, la meitat dels treballadors digitals actuals han sigut personal assalariat en els seus treballs previs i un elevat percentatge continua buscant una altra ocupació.

Propostes normatives

En l'informe elaborat per la Càtedra d'Economia Col·laborativa de la UV s'aborden els problemes jurídics derivats de l'activitat de les noves formes d'economia digital. “La tecnologia no pot ser una raó per a incomplir la legislació. És possible que la tecnologia demane un canvi normatiu, però això no pot ser decidit per una empresa, sinó que requereix debat social i polític”, ha afirmat Adrián Todolí.

En aquest estudi es rebutja un canvi de legislació que considere a les persones treballadores de plataformes com a autònomes. També es rebutgen les subcategories d'autònoms com la proposta de creació dels TRADES digitals. En opinió de Todolí, “una hipotètica llei del ‘TRADE Digital’ només provocaria un conflicte entre la normativa espanyola i internacional augmentant la judicialització”.

Per contra, Todolí advoca per “regularitzar la utilització incorrecta per part d'algunes plataformes digitals de la figura del treballador autònom i reconéixer el caràcter laboral de les persones treballadores allà on la llei ho indique”.

Per això, l'informe proposa que la normativa reduïsca les diferències en matèria Tributària i de Seguretat Social entre les persones treballadores autònomes i les laborals millorant la protecció dels autònoms, ja que aquestes diferències poden incentivar l'ús de la figura del ‘fals autònom’ i la pèrdua dels drets de les persones treballadores classificades com a autònomes.

“És necessari posar el focus en aquesta qüestió perquè algunes empreses estan abusant de la figura de l'autònom, com estem veient en diverses sentències”, ha recordat el professor Todolí.

Així, l'estudi sobre plataformes proposa una normativa que declare com a laboral a les persones treballadores que presten serveis offline a través de plataformes digitals i que els atorgue ple dret en l'elecció dels seus horaris i jornades. “Això reduiria la seua precarietat i els permetria, amb major facilitat, accedir a la negociació col·lectiva i tindre una major seguretat jurídica”, ha exposat el codirector de la Càtedra d'Economia Col·laborativa.

Un dels principals problemes que enfronten les persones que treballen en plataformes és la falsa flexibilitat. “Si necessiten els diners, no poden rebutjar treballs. I han d'estar sempre disponibles per a quan aparega demanda”, ha afirmat Adrián Todolí.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies