Innerarity, Ekaizer i Ángel Gabilondo, aquesta setmana en diferents actes a La Nau

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de desembre de 2018
 
Innerarity, Ekaizer, Gabilondo.
Innerarity, Ekaizer, Gabilondo.

El catedràtic de Filosofia Política Daniel Innerarity, el periodista Ernesto Ekaizer i l’exministre d’Educació Ángel Gabilondo participen aquesta setmana en tres actes diferents organitzats pel Vicerectorat de Cultura i Esport a La Nau. Tots els actes són oberts, limitats a l’aforament de la sala.

‘Literatura i dol’ és el títol d’una taula redona prevista per a aquest divendres, a les 18 hores, amb motiu de l’edició del llibre ‘Te nombro’, de Dolors López Alarcón. Hi participaran Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport; Ángel Gabilondo, polític i catedràtic de Filosofia; Andrés Perelló, ambaixador delegat permanent d’Espanya en la Unesco; i Dolors López Alarcón, autora del llibre.

Ángel Gabilondo (Sant Sebastià, 1949) fou ministre d’Educació entre 2009 i 2011. La seua carrera universitària s’ha desenvolupat a l’Autònoma de Madrid. En 2007 va presidir la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE).

Innerarity

‘Vida i mort de les democràcies’ era el títol de la conferència de Daniel Innerarity aquest dimecres (12 de desembre).

Innerarity és catedràtic de Filosofia Política a la Universitat del País Basc i professor a l’Institut Europeu de Florència. Col·labora en ‘El Correo’, ‘El Diario Vasco’ i El País, i ha sigut professor convidat en diverses universitats europees, com ara la Sorbona de París. Ha rebut el Premi Nacional d’Assaig, el Premi Miguel de Unamuno d’Assaig, el Premi Euskadi d’Assaig, el Premi d’Humanitats, Arts, Cultura i Ciències Socials d’Eusko Ikaskuntza-Caja Laboral i el Premi Príncep de Viana de la Cultura. Els seus últims llibres són ‘La política en tiempos de indignación’, ‘La democracia en Europa’ i ‘Política para perplejos’.

Ernesto Ekaizer

Ernesto Ekaizer va presentar el seu llibre ‘El libro negro’ dijous 13. Hi participaren, junt a l’autor, Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat, i Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport.

Ekaizer (Buenos Aires, 1949) fou redactor en cap de ‘La Vanguardia’ a Madrid, columnista de la revista ‘Cambio 16’, subdirector de la revista ‘El Globo’ i director del diari econòmic ‘Cinco Días’. En aquest període es va especialitzar en periodisme econòmic, però a partir dels casos De la Rosa i Mario Conde es va decantar cap a la informació de tribunals. En 1998 va ser contractat pel diari ‘El País’. Participa assíduament en tertúlies periodístiques sobre actualitat política per a televisió i ràdio.