L’Institut Cavanilles celebra el Dia de Humboldt amb cinc conferències en línia sobre biogeografia

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 14 de setembre de 2020
 
Bassa o estany temporal. Foto: Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.
Bassa o estany temporal. Foto: Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.

La Societat Internacional de Biogeografia (IBS en les seues sigles en anglès) ha organitzat una setmana d’activitats (del 14 al 19 de setembre) al voltant de la figura del naturalista, geògraf i explorador alemany Alexander von Humboldt (1769-1859). L’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València s’ha sumat a la celebració amb cinc conferències d’especialistes en la matèria, dilluns entre les 11 i les 13 hores, a través de la plataforma Blackboard.

La biogeografia és la part de la geografia que estudia com es distribueixen i es desenvolupen els éssers vius al Planeta. L’acte organitzat per l’IBS s’inspira en l’impacte global aconseguit per les commemoracions del Dia de Darwin. La societat insta, amb motiu de la celebració del 250 aniversari del naixement de Humboldt, a recuperar el seu llegat i destacar diverses investigacions biogeogràfiques vigents.

Metacomunitats de basses temporals tropicals i mediterrànies (Tropical and Mediterranean temporary pond metacommunities) és el títol que agrupa les cinc intervencions de Xavier Armengol, Francesc Mesquita-Joanes, Ángel Gálvez, Maria Bisquert i Andreu Castillo-Escrivà, investigadors i investigadora de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València. Pertanyen a l’equip d’Ecologia i Biogeografia de Sistemes Aquàtics del Cavanilles.

Les intervencions previstes són: “Tropical and Mediterranean ponds: the environment” (X. Armengol); “Diversity in tropical and Mediterranean ponds” (F. Mesquita-Joanes); “Environmental and spatial effects on species distribution” (A. Gálvez); “Colonization of the ponds: experimental hatching of resting eggs” (M. Bisquert); i “Simulated and natural metacommunities: effects of time extent” (A. Castillo-Escrivà).

 

Enllaç de la plataforma (s’obrirà dilluns a les 10.45 hores):

https://eu.bbcollab.com/collab/ui/session/guest/c37a7e0948cc46ae94928662a20c8587  

 

Més informació:

-           Societat Internacional de Biogeografia: https://www.biogeography.org/ 

-           Humboldt Day: https://www.humboldtday.org/events/

-           Actes de l’equip d’Ecologia i Biogeografia de Sistemes Aquàtics: https://ir.uv.es/ewFneV4