L’Institut de Ciència dels Materials de la Universitat celebra el seu 25 aniversari

  • Parc Científic
  • 23 d’octubre de 2020
 

L’Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València (ICMUV) ha celebrat aquest divendres 23 d’octubre els 25 anys de la seua creació. Ho ha fet amb una jornada científica al voltant dels darrers avançaments en aquest camp i ha comptat amb la participació de científics de renom internacional. Amb un format semipresencial, la jornada ha sigut inaugurada per la rectora Maria Vicenta Mestre i la directora de l’ICMUV, Ana Cros.

Biosensors nanofotònics per a la detecció ràpida de SARS-CoV-2, nous materials per a aplicacions biomèdiques, tècniques de cromatografia i espectrometria de masses aplicades a l’art i a l’arqueologia o un recorregut per la transició energètica a Espanya, són algunes de les qüestions abordades per la V Jornada Joves ICMUV, que en aquesta ocasió commemora els 25 anys d’aquest institut de recerca de la Universitat de València.

Laura Lechuga, de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia ICN2 i Premi Jaume I de Noves Tecnologies 2020, ha obert la jornada després d’una inauguració a càrrec de la rectora Maria Vicenta Mestre i la directora de l’ICMUV, Ana Cros. Li han seguit les ponències de Sakura Pascarelli, EU-XFEL (Hamburg, Alemanya), Maria Perla Colombini (Universitat de Pisa, Itàlia), Ramón Martínez Máñez (Departament de Química, Universitat Politècnica de València, UPV), Katharina Landfester (del Max Planck Institut für Polymer Forschung; Mainz, Alemanya) i José Manuel Martínez-Duart, Màster en Física per la Universitat de Michigan el 1965 i Doctorat per la Universitat de Pennsilvània (1970), en un programa que abasta, a més, la presentació de diferents pòsters per part de joves investigadors.

La Jornada Joves ICMUV, que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, està pensada per a disseminar el contingut de la recerca en Ciència de Materials entre un públic multidisciplinari, potenciar la projecció internacional dels científics de l’ICMUV, afavorir el desenvolupament de la carrera professional dels joves investigadors i consolidar la interacció amb l’entorn empresarial, entre altres qüestions. Està dirigida principalment a joves postgraduats i se celebra anualment des de l’any 2016.

Creat l’any 1995, l’ICMUV té com a objectiu principal abordar els reptes de recerca bàsica i aplicada en el camp dels materials avançats i dels nanomaterials, com també la resolució de problemes pràctics a l’entorn empresarial. Amb una plantilla de més de 70 investigadors i investigadores, el centre treballa en Física aplicada i Química de materials i nanomaterials amb aplicacions en diferents camps, com ara la física de semiconductors i fibres òptiques, la química de polímers, els materials mesoporosos o els aliments. L’institut ha generat diferents empreses spin-off i participa, amb recursos humans i equipament, en el Consorci Aeroespacial Valencià.

ICMUV

 

 

Més informació:

Arxivat en: Química , Física