L’Institut Confuci inicia el nou curs amb el lliurament de diplomes

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de setembre de 2018
 
Un moment de l'acte d'inici de curs.
Un moment de l'acte d'inici de curs.

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha celebrat la cerimònia d’inici del nou curs 2018-19. La cita, celebrada a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, va reunir un nombrós grup d’estudiants de primària i secundària, als que van acompanyar les seues famílies, així com als responsables acadèmics del ICUV.

El seu director, Vicente Andreu, s’ha mostrat satisfet perquè, “de nou comprovem com la llengua xinesa segueix despertant a l'alça l'interès de l'alumnat, en els seus diversos nivells acadèmics, així com el d'adults que volen iniciar-se en ella per obrir-se a nous i millors horitzons professionals.” En el mateix acte també s'han lliurat els corresponents diplomes que acrediten a cada alumne dels nivells infantil i juvenil la superació dels cursos de xinès.

L’ICUV, únic centre oficial de llengua i cultura xinesa a la Comunitat Valenciana, manté obert el procés de matrícula durant el present mes de setembre. Fins ara, la xifra d'estudiants que han decidit iniciar un dels seus cursos ja sobrepassa percentualment la del curs passat. Una dada que mostra la gran acceptació que la llengua xinesa ja té entre la població estudiantil valenciana. Els cursos que s'ofereixen per a universitaris tenen la seva correspondència equiparable a crèdits de lliure configuració per a qualsevol grau, segons nivells i hores lectives, fins a 3 crèdits anuals si es completa l'itinerari i s'assoleixen els objectius acadèmics.

La gran varietat de cursos amb la matrícula oberta, fins al mig centenar, es distribueixen en nivells i horaris diferents. Des dels més bàsics fins als que serveixen de preparació per als exàmens oficials HSK-YCT dels que examina el mateix ICUV al mes de maig, o els que obrin la porta a realitzar un campament d'estiu a la Xina, donen una idea del gran ventall formatiu. També els cursos específics per a adquirir coneixements i destreses lingüístiques en un entorn econòmic de negocis per a professionals. S'ha d'assenyalar, així mateix, la importància de la inscripció en nivells infantils. Aquesta va ser, fa una dècada, una iniciativa pionera de l'ICUV que va ser el primer d'aquests centres a Espanya, encarregats de la difusió de la llengua, la cultura i la societat xineses a l'exterior, en oferir els seus cursos a menors dins de la pròpia universitat.

El de la Universitat de València, amb més d'una dècada de funcionament, és 'Institut Confuci Model' assignat per la seu central de Hanban. Per les seues aules han passat fins ara més de 5.000 estudiants. El professorat que s'ocupa dels cursos és natiu, procedeix de la universitat xinesa contrapart del ICUV, la Universitat Normal del Nord-est (NENU, per les sigles en anglès), i disposa dels més alts estàndards acadèmics i competències professionals. Les aules del ICUV estan habilitades amb les últimes tecnologies per a l'aprenentatge d'idiomes i funcionen indistintament en les dos seus. Al campus de Blasco Ibáñez, en la citada Facultat de Filologia, Comunicació i Traducció; així com al campus de Tarongers, a l'edifici Beatriu Civera del carrer Serpis. Es pot obtindre la informació completa dels cursos, alguns dels quals comencen ja el pròxim 18 de setembre, a la pàgina web de l'ICUV www.uv.es/confucio 
 

Més informació:

Arxivat en: Institut Confuci