L’Institut Confuci participa en la cavalcada de l’any nou xinés que se celebra aquest dissabte a València

  • Gabinet de Premsa
  • 6 de febrer de 2019
 
Una edició anterior de l'any nou xinés
Una edició anterior de l'any nou xinés

La Universitat de València participa, com cada any, en l’organització de les activitats per a celebrar l’arribada de l’any nou xinés 4717. L’Institut Confuci de la institució acadèmica celebra durant aquesta setmana diferents activitats per a acostar la llengua i cultures xineses a la comunitat universitària i a la ciutadania en general. Després d'una setmana d'actvitats en la institució acadèmica, les celebracions acaben amb la cavalcada que aquest dissabte, a partir de les 18:30 hores, recorrerà els carrers del centre de la ciutat –carrer Pelai, Xàtiva, Marqués de Sotelo- i que finalitzarà en la plaça de l’Ajuntament, on durant tota la jornada se celebraran activitats culturals, cants, balls, exposició gastronòmica i obsequi de calendaris personalitzats.

Les persones que assistisquen a la cavalcada podran gaudir del Ball del Drac i el Lleó, demostracions de taitxí i wushu, a més de les carrosses i desfilades ètniques, en una cavalcada que –segons l’organització- enguany s'ha millorat per a fer-la encara més atractiva.

L’Institut Confuci de la Universitat, un dels centres de referència per a estudiar la llengua i la cultura xinesa, organitza durant tota la setmana diferents activitats amb motiu d’aquesta celebració de la cultura popular xinesa en l’inici de l’any del porc. En la presentació dels actes han participat Vicent Andreu, director de l'Institut Confuci; Sandra Gómez, regidora de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de València; i Zhengpeng Zhou, president de l'Associació de Comerciants Xinesos.

Els actes de l’any nou xinés han començat oficialment aquest dimarts 5 de febrer per la qual cosa, la presentació de la cavalcada, que arriba a la seua VIII edició, ha coincidit amb l'última jornada de l'any segons el calendari xinés. Com és tradició a València, el cap de setmana immediatament posterior se celebrara una cavalcada a la qual assistirà també l'alcalde de València, Joan Ribó.

Vicente Andreu, director de l'institut Confucio de la Universitat de València, reiteradament distingit com una dels més actives entre els més 500 seus d'aquest institut repartides per tot el món, ha donat les gràcies a l'Ajuntament de València, per facilitar l'organització de la cavalcada, i a la comunitat xinesa resident a la ciutat pel treball realitzat, l'adornament dels carrers i la contribució al fet que siga una festa en la qual tothom puga gaudir. Andreu ha ressaltat que “València s'obri a la Xina també amb esta celebració”, i ha recordat que és “esta nit quan la Xina celebra la seua Nit de Cap d'Any, i demà és el primer dia del nou any 4717”. També ha comentat que familiars de persones xineses residents a València es traslladen durant estos dies a la nostra ciutat, “la qual cosa contribuix al fet que entrem en el mapa de les ciutats que celebren l'any nou xinés, simbolitzat pel porc de terra”. Ha explicat que el porc, en la cultura xinesa, “significa felicitat, harmonia, i prosperitat econòmica, però allò més important és que coneguem algunes pinzellades de la cultura xinesa, una tasca a la qual volem contribuir durant tot l'any des de l'Institut Confuci de la Universitat de València”.

Més informació: