L’Institut Confuci de la Universitat de València celebra la fase local del concurs ‘Pont Xinés’

  • Gabinet de Premsa
  • 21 d’abril de 2018
 
Detall del cartell del concurs.
Detall del cartell del concurs.

El saló d'actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acull aquest dissabte, 21 abril, a les 17 hores, la celebració del concurs ‘Pont Xinés’, en la seua XVII edició en categoria universitària i la XI per a secundària. Aquest certamen, organitzat per l’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), té enguany com a lema central ‘Un món, una família’.

L'objectiu principal és ampliar la difusió de la llengua xinesa, el seu aprenentatge entre els joves a nivell mundial i consolidar el coneixement d'aquesta cultura. En aquesta competició els estudiants demostren el seu nivell de xinès i els coneixements sobre aquesta civilització.

La mecànica del certamen consta de tres parts. En la primera es fa un discurs en xinès, de tema lliure, amb una durada de dos minuts. En la segona part s’ha de respondre a quatre preguntes sobre cultura i llengua xineses. I en la tercera i última, es duu a terme una breu actuació artística, de dansa, cant, poesia, acudits, una conversa còmica, cal·ligrafia, pintura o qualsevol altra similar. El jurat, integrat pel claustre del professorat de l’ICUV, deliberarà per a arribar a un acord sobre la classificació final. 

Els qui obtinguen el primer premi de cada categoria accediran a la final d'Espanya que se celebrarà a Madrid el pròxim 6 de maig. A més, rebran un certificat per a cursar un curs quadrimestral gratuït que concedeix l’ICUV. D'altra banda, per a la resta de participants hi haurà un premi d'acord amb la seua posició en el concurs. Els qui s'alcen amb la victòria en la fase final d'Espanya, podran participar al juliol a Xina en la fase final mundial. Aquest concurs està promogut per la institució d'aqueix país per a l'ensenyament a estrangers del xinès (Hanban) i l'ambaixada de la República Popular Xina al costat dels Instituts Confuci d'Espanya que, en l'actualitat, són vuit i estan situats a Madrid, València, Granada, Barcelona, Las Palmas de Gran Canària, León, Toledo i Saragossa. 

Des de 2007, any de la seua fundació a València, l’ICUV és l'únic centre oficial de llengua i cultura xineses a la Comunitat Valenciana i també l'únic qualificat per a la celebració dels exàmens oficials HSK per a adults i YCT per a infantil i juvenil. Està considerat per la seu central de Xina com a ‘Institut Confuci Model’ des de 2015 i posseeix diferents premis i esments, entre les quals destaca la de ser un dels 20 millors del món (existeixen actualment 525) i la Distinció al Mèrit Cultural 9 d’Octubre de la Generalitat. És, així mateix, editor des del seu primer nombre al juliol de 2010 de la revista bimestral bilingüe ‘Instituto Confucio’. S'edita en espanyol i en xinès i es distribueix a tot Iberoamèrica.

Més informació: