L'Institut Confucio celebra el seu 12é aniversari

  • Gabinet de la Rectora
  • 29 de novembre de 2019
 
Imagen de la noticia

L'Institut Confucio de la Universitat de València (ICUV) va celebrar ahir dijous 28 de novembre el seu 12é aniversari de difusió de la llengua, la cultura i la societat xineses en la Comunitat Valenciana.

La sala d'actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació va acollir ahir dijous, 28 de novembre, la celebració del 12é aniversari de l'Institut Confucio de la Universitat de València, acte que va estar presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i el vicerector de la Universitat Normal del Nord-est (NENU) amb seu en Changchun (la Xina), Han Dongyu. Així mateix, també va assistir el vicerector de Relacions Internacionals, Carles Padilla, l'ex rector de la Universitat, Francisco Tomás; el director de l'Institut Confucio, Vicent Andreu, així com diverses autoritats de la Universitat Normal del Nord-est.

La rectora M. Vicenta Mestre va destacar que ‘en aquests 12 anys hem treballat per acostar una mil·lenària civilització, amb la seua vasta idiosincràsia, i amb un patrimoni cultural llaurat en molts segles de constant reflexió’. Recitant a Confucio, la rectora ha agraït la presència de les autoritats xineses afirmant que ‘és una satisfacció rebre a les amistats que venen des de lluny’. 

Per part seua, el vicerector Han Dongyu va voler recordar que ‘l'esforç de l'ICUV ha sigut reconegut per la seu central de la Xina en diverses ocasions i és motiu d'orgull per a la nostra universitat relacionar-se a tan alt nivell amb la Universitat’.

Per a commemorar aquesta celebració, es van celebrar diverses activitats com una exposició del lleó i drac xinés, que ha estat comissariada per l'expert internacional del grup Hong Teck Spain, Santi Valls; una mostra de la cal·ligrafia xinesa de mà del mestre Adan Liu; i un concert de música de vent a càrrec del prestigiós grup "Seda i Bambú", un duo artístic que treballa amb instruments que, com en l'antiga Xina, el material del qual estan fets definia a quina família musical pertanyien. Les flautes eren de la família de bambú i les cordes de la seda perquè aqueix era el material amb el qual antigament es fabricaven les cordes.

L'Institut Confuci de la UV és l'únic centre oficial d'ensenyament de la llengua i difusió de la cultura xinesa en la Comunitat Valenciana. Va començar les seues activitats en 2007 i edita des de 2010 la revista cultural bilingüe hispà-xinesa Institut Confucio, amb periodicitat bimestral i amb àmbit de difusió en tota Iberoamèrica. Va ser premiat per la Generalitat en 2017 amb la "Distinció al Mèrit Cultural 9 d'Octubre" i està considerat com a "Institut Confucio Model" per la seu central de la Xina. 

Imatges:

Arxivat en: Institut Confuci